PREMINUO DAN NAKON ROĐENDANA: Legendarni bokser koji se borio sa Alijem i sparingovao sa Staloneom, iza sebe ostavio desetoro dece

Novosti online

02. 09. 2022. u 08:59

LEGENDARNI američki bokser Erni Šejvers, koji je tokom 1970-ih godina stekao reputaciju čoveka koji deli najteže udarce i dvostruki izazivač za svetsku titulu, preminuo je u četvrtak - samo dan nakon svog 78. rođendana.

ПРЕМИНУО ДАН НАКОН РОЂЕНДАНА: Легендарни боксер који се борио са Алијем и спаринговао са Сталонеом, иза себе оставио десеторо деце

FOTO-Printskrin-Youtube- SecondsOut

Njegova karijera trajala je od 1969. do 1995. godine, ali je svoje najbolje borbe pružao pomenutih 70-ih godina. Bio je poznat po nadimcima "Crni uništitelj" i "Udarač veka", a karijeru je završio sa skorom od 74 pobede (čak 68 nokautom), 14 poraza i jednim nerešenim mečom. 


Za titule u teškoj kategoriji boksovao je sa Muhamedom Alijem i Lerijem Holmsom, a ostaće upamćen njegov meč sa Alijem u Medison Skver Gardenu u septembru 1977. Tada su ljubitelji "plemenite veštine" videli 15 rundi i jednoglasnu odluku sudija da je Ali šampion.


Njega je čak i Silvester Stalone pozvao na sparing dok se pripremao za snimanje trećeg dela "Rokija". Šejvers je tada odbijao da Stalonea udari bilo čime osim prednjim direktom koji takođe nije bacao punom snagom, a to je frustriralo glumca koji je insistirao da Šejvers udara nešto snažnije. Erni mu je uslišio želju, pogodio ga je u predelu jetre, a Stalone je nakon toga pao i više nije mogao da nastavi sa sparingom.
 


Iza Šejversa osim sjajne bokserske ostavštine ostaje i velika porodica. Čak devetero ćerki i jedan sin čine njegovo potomstvo koje je stvarao kroz nekoliko brakova/veza, a svet će ga pamtiti kao jednog od najstrašnijih udarača u istoriji "plemenite veštine".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!