DELFINI HVATAJU KISEONIK: Vaterpolisti protiv Slovenije na zatvaranju grupne faze EP u Splitu

G. KELIĆ

02. 09. 2022. u 09:30

"NASUKANI su delfini" ostali posle duela sa Mađarima, ali će danas (12.00) protiv Slovenaca u trećem, poslednjem kolu grupe D Evropskog prvenstva u Splitu, pokušati da pobedom ponovo živnu i u nešto boljem raspoloženju dočekaju eliminacionu fazu, koju u nedelju počinju od osmine finala.

ДЕЛФИНИ ХВАТАЈУ КИСЕОНИК: Ватерполисти против Словеније на затварању групне фазе ЕП у Сплиту

VSS/Aleksandra Krupanić

SPLIT

Od specijalnog izvašteča "Novosti"

Poraz od severnih komšija je vaterpolo tim Srbije definitivno ostavio na drugom mestu, a duel sa Slovenijom, uz preko potrebno vraćanje uništenog samopouzdanja, poslužiće i da se pojedini igrači za koje je selektor Savić istakao da "još nisu stigli u Split", probude.

Iako današnji rival spada u kategoriju nedoraslih, kao i Izrael na otvaranju kontinentalne smotre, svakako zaslužuje maksimalan pristup što ističe i Viktor Rašović.

- Slovenija je ekipa koja je pokazala snagu protiv Mađara, pogotovo u prve dve četvrtine. Njih u svakom slučaju ne potcenjujemo, kao ni bilo koju drugu ekipu, jer nema nikakve potrebe za tim. Vreme je da se fokusiramo na sebe i da pokušamo da izgladimo stvari - kategoričan je mlađi Rašović.

Još se kod uzdanice Novog Beograda po glavi vrzmaju horor scene od pre dva dana i najteži poraz u istoriji duela sa Mađarima. Međutim, svestan je i sam da bi to što pre trebalo arhivirati u podsvest i okrenuti se nadolazećim izazovima.

- Zasluženo su nas pobedili, neobjašnjiv pad nam se desio, ali nije još ništa izgubljeno. Sledi nam osmina finala, gde ćemo pokušati da popravimo utisak i vratimo se na put koji smo zacrtali pre početka Prvenstva.

Naš tim će u osmini finala ići na megdan trećeplasiranoj ekipi iz grupe B, a koliko god da je taj duel blizu, "delfini" još ne razmišljaju o njemu.

- Još je rasplet u toj grupi nejasan. Najverovatnije će to biti Francuzi, ali otom potom, videćemo, najpre da pobednički zatvorimo prvu fazu - zaključuje Viktor. 

NA FRANCUZE U OSMINI FINALA

PROTIVNIK srpskim vaterpolistima u osmini finala EP će, po svemu sudeći, biti Francuska kao trećeplasirana ekipa iz grupe B. "Trikolori" su u dosadašnjem delu Prvenstva remizirali sa favorizovanom Grčkom (12:12) i izgubili od domaćina Hrvatske (7:13), a u poslednjem meču grupne faze danas (15.30) igraju sa Maltom. Zbog lošije gol-razlike od Helena, za eventualno zauzimanje druge pozicije, uz očekivani trijumf nad Maltežanima, treba da se nadaju da Hrvati savladaju Grke sa više od sedam razlike.

I na ovom velikom takmičenju podrška našoj podmlađenoj reprezentaciji je UNIQA - zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni