VIKINA "OSVETA" Azarenka preko Marte Kostjuk u trećem kolu Ju-Es opena

Novosti online

01. 09. 2022. u 18:48

NEKADAŠNjA prva igračica sveta, beloruska teniserka Viktorija Azarenka, plasirala se u treće kolo Ju-Es opena, pobedom nad Martom Kostjuk iz Ukrajine - 6:2, 6:3.

ВИКИНА ОСВЕТА Азаренка преко Марте Костјук у трећем колу Ју-Ес опена

FOTO: Tanjug/AP

Njihov duel izazvao je dosta pažnje, pošto je pre početka Ju-Es opena Kostjukova bila u grupi tenisera i teniserki koji su tražili od organizatora da isključe Azarenku iz egzibicionog humanitarnog turnira za pomoć Ukrajini.

- Ne razumem zašto su zvali Viktoriju? Ona nam nije otvoreno pomogla! - rekla je Kostjuk, najglasnija u zahtevima da se Vika isključi iz egzibicije.

Mlada, 18-godišnja Ukrajinka, pažnju teniske javnosti skrenula je pre četiri godine kada je govorila da nema teniske idole, ali obožava da gleda Novaka Đokovića i da je kao mala maštala da će se udati za njega.

FOTO: Tanjug/AP

Kostjuk je u maju ove godine izazvala skandl u Rimu kada je posle gubitka prvog seta od Ruskinja Pavlučenkove i Kudermecove ostavila na cedilu svoju dubl partnerku Elenu Gabrijelu Ruse, otišla je u svlačionicu i više se nije vraćala na teren.

Ju-Es open igra se ya nagradni fond od 60,1 milion dolara, a pobednica u ženskom singlu inkasiraće 2,6 miliona zelenih novčanica. 

Azarenka, koja je tri puta igrala finale (2012,2013, 2020) Ju-Es opena, u trećem kolu se sastaje sa boljom iz susreta Paola Badosa - Petra Martić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega