ODBOJKAŠI SPREMNI ZA SP: Kolaković saopštio spisak igrača koje vodi u Poljsku

Novosti online

23. 08. 2022. u 14:04

SELEKTOR muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković saopštio je kojih će 14 igrača voditi na Svetsko prvenstvo u Poljskoj i Sloveniji.

ОДБОЈКАШИ СПРЕМНИ ЗА СП: Колаковић саопштио списак играча које води у Пољску

FOTO: OSS

Reprezentaciju čine - tehničari: Nikola Jovović, Vuk Todorović, korektori: Aleksandar Atanasijević, Dušan Petković, libera: Nikola Peković, Milan Katić, blokeri: Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović, primači: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić, Pavle Perić.


Reprezentacija Srbije sutra u 11 časova putuje u Katovice letom preko Beča, a takmičiće se u A grupi protiv Ukrajine (27. avgust), Portorika (29. avgust) i Tunisa (31. avgust).

Plasman u osminu finala obezbediće prve dve selekcije iz svake od šest grupa, kao i najbolje četiri trećeplasirane reprezentacije.

Odbojkaški reprezentativac Srbije Uroš Kovačević izjavio je da je ekipa spremna za izazove.


Aleksandar Atanasijević poručio je da ne može da obeća medalju, ali da će iskustvo Srbije biti prevaga u nokaut fazi.

- Svi gledamo da pripremimo najbolje sebe. Spremni smo za SP. Igrali smo dobro na Vagner turniru, iako to rezultati ne pokazuju. Ukrajina je najteži rival u grupi. Mučili su nas ranije, ali smo ih pobeđivali. Verujemo u naš kvalitet u odnosu na njih. Ne znam da li sam igrao protiv Portorika i Tunisa, ne znam imena igrača, ali verujem da su kvalitetne ekipe - izjavio je Kovačević na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg puta u Poljsku.

Korektor Aleksandar Atanasijević smatra da je olakšavajuća okolnost činjenica da Srbija nije u krugu favorita za osvajanje medalja.

- Olakšavajuća okolnost nam je što nismo u krugu favorita. Dobra stvar je što imamo iskustva u nokaut fazama. Iskusniji smo u odnosu na mnoge ekipe. Idemo iz utakmice u utakmicu i imaćemo čemu da se nadamo. Neće nikome biti lako sa nama, ali ne obećavamo medalju - izjavio je Atanasijević.

Kapiten reprezentacije Nemanja Petrić smatra da je Srbija odradila dobre pripreme i da će spremna dočekati izazove na SP.

- Prvi period priprema je bio naporniji, pa smo se spremali za takmičarski ritam. Izgurali smo prepreke i zadovoljni smo kako izgledamo. Vagner turnir je pokazao da igramo bolje iz utakmice u utakmicu. Sa te strane, pripreme smo dobro uradili - izjavio je Petrić.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije takmičiće se na Svetskom prvenstvu u A grupi u Katovicama sa Ukrajinom (27. avgust), Portorikom (29. avgust) i Tunisom (31. avgust).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSEBAN GOST NA BEOGRADSKOM MARATONU: Majk Niši prisustvuje trci u glavnom gradu Srbije