ZNAMO GDE GREŠIMO "Memorijal Vagner" pokazao odbojkašima gde su uoči starta Svetskog prvenstva

S. K.

22. 08. 2022. u 11:00

ODBOJKAŠI su se suočili sa istinom na "19. Memorijalu Vagner" u Krakovu. Pobedili su Iran (2:3), a izgubili od Argentine (1:3) i Poljske (0:3) i uvideli šta sve moraju da isprave do starta na SP, 27. avgusta u Katovicama protiv Ukrajine.

ЗНАМО ГДЕ ГРЕШИМО Меморијал Вагнер показао одбојкашима где су уочи старта Светског првенства

FOTO: OSS

"Orlovi" su se danas vratili u Beograd, odakle u sredu putuju na SP u Poljskoj i Sloveniji.

- Mislim da nam je u ovom trenutku turnir mnogo koristio. Naravno da je bolje pobediti, ali porazi ti više koriste, jer znaš na šta moraš da obratiš pažnju. Startni duel sa Argentinom je došao posle dužeg vremena i greške su nas koštale boljeg rezutata. Duel sa Iranom je omogućio da dosta nas igra, da selektor Kolaković i izmeni sastav. Protiv Poljske smo odigrali izuzetan meč. Mada smo izgubili sa 3:0, u svakom setu bili smo egal do 20,21 poen, čak i vodili. Međutim, napravili smo greške koje ne bi smele da se dešavaju na SP. U svakom slučaju, protiv Poljaka smo jako dobro izgledali na terenu - sumira utiske kapiten Nemanja Petrić.

"Orlovi" će se naredna tri dana pripremati u Beogradu, a 24. lete za Katovice, gde će u grupi A igrati sa Ukrajinom, Portorikom i Tunisom. Prve dve selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane izboriće osminu finala.

- Grupa samo naizgled izgleda lako, ali treba svakog protivnika pobediti. A znamo da neće biti lako, naročito sa Ukrajinom, koja nas je mučila na EP 2019. Mlada je ekipa, a ako pogledamo celu situaciju u svetu, sigurno će pokazati više od svojih mogućnosti. Portoriko i Tunis slabije znamo, ali sigurno imaju kvalitetne pojedince. Ipak, ako igramo na svom nivou, realno bi bilo da budemo prvi u grupi - smatra Petrić, koji podvlači da im novi sistem odgovara, jer će između utakmica imati dan odmora.

NEOBIČNO PROTIV NIKOLE

PETRIĆ priznaje da im je bilo neobično što na klupi Poljske sedi Nikola Grbić.

- Dugo godina smo bili sa Nikolom i prvi put ga srećemo kao protivnika, sa nekom drugom reprezentacijom. Malo je čudno, ali to je sport. Grbić je vrhunski trener, vodi jednu od najboljih selekcija sveta i sve je bilo u redu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)