"KRALJ CIGANA" PROZVAO USIKA I DŽOŠUU: "Najgora borba u istoriji boksa, uništio bih obojicu iste večeri"

Novosti online

21. 08. 2022. u 14:41

Britanac Tajson Fjuri, još uvek vladajući šampion sveta u Ve-Be-Ce verziji i prema časopisu Ring, oglasio se posle borbe za pojaseve u Ve-Be-A (Super), Aj-Bi-Ef, Ve-Be-O i Aj-Bi-O titule svetskog prvaka u teškoj kategoriji i žestoko prozvao Ukrajinca Aleksandra Usika i zemljaka Entonija Džošuu

КРАЉ ЦИГАНА ПРОЗВАО УСИКА И ЏОШУУ: Најгора борба у историји бокса, уништио бих обојицу исте вечери

Foto: EPA

"Kralj cigana" je nedavno najavio povlačenje iz boksa, ali je spreman da se bori protiv Usika koga bi kako tvrdi bez problema pobedio, ali da organizatori borbe za taj meč moraju da izbroje mnogo novca.

Usik je prošle noći podeljenom odlukom sudija savladao Džošuu i tako odbranio pojaseve koje je protiv istog takmičara osvojio na stadionu Totenhema u Londonu.

– Biću iskren, nakon što sam pogledao ovo... Oba boksera bila su očajna. Ovo je bila jedna od najgorih borbi za šampiona teške kategorije koje sam ikada video. Uništio bih  obojicu od batina iste večeri... Izvadite čekovne knjižice, jer je "Kralj" tu da ostane zauvek! – rekao je Fjuri, koji je posle pobede nad Dilijantom Vajtom u aprilu ove godine najavio odlazak u penziju.

Fjuri ima rok do 26. avgusta da odluči da li će da nastavi boksersku karijeru, jer će mu u suprotnom biti oduzet šampionski pojas u Ve-BeC-e verziji.

- Rešićemo ovu sagu na ovaj ili onaj način. Svi želimo da vidimo borbu za ujedinjenje između Furija i Usika. Ja želim da je vidim, kao ljubitelj boksa, a ne promoter i to je borba koju ćemo organizovati - rekao je promoter Frenk Voren.

Priliku iz prikrajka čeka Jamajčanin sa britanskom licencom Dilian Vajt koji ima pravo da izazove Fjurija za Ve-Be-Ce pojas, ali i Trevor Brajan, koji je postao "regularni" Ve-Be-A šampion kada je Džošua postao "super" šampion osvojiši i Aj-Bi-Ef pojas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a