SUZE EVROPSKE ŠAMPIONKE: Ivana Vuleta je na ovo čekala četiri godine (VIDEO)

Novosti online

19. 08. 2022. u 09:18

Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je u četvrtak zlatnu medalju u skoku udalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

СУЗЕ ЕВРОПСКЕ ШАМПИОНКЕ: Ивана Вулета је на ово чекала четири године (ВИДЕО)

Foto: EPA

Vuleta je do drugog evropskog zlata na otvorenom stigla sa preskočenih sedam metara i šest centimetra iz prve serije, čime je izjednačila svoj najbolji rezultat ove godine.

Pala je i po neka suza, emotivna Ivana je ovo čekala četiri godine, a posle nastupa je pričala koliko joj ovaj rezultat znači.

- Znala sam da neće biti nimalo lako protiv Malaiki Mihambo, pred njenom publikom, ali ovo sam čekala četiri godine, s obzirom da je ona od 2016. u Amsterdamu postala i svetska i olimpijska šampionka i sve vreme smo "tu u svakom pogledu", rekla je nova--stara evropska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović Vuleta.

Srpska šampionka je posebno istakla atmosferu na stadionu što ju je dodatno motivisalo da dođe do medalje.

- Atmosfera je bila fantastična, sve vreme sam gledala u publiku i nisam mogla da se načudim i nagledam kako to izgleda pred punim stadionom. Želela samo to da iskoristim. Nasuprot mom nastupu u Judžinu gde sam pokušala da imam drugačiji pristup i da dođem do medalje, ovaj put sam se vratila izvornoj sebi i načinu na koji pristupam takmičenju.", izjavila je Španović Vuleta.

Mislim da mi je ovo jedna od najjačih serija, bez obzira što je bilo hladno, naglasila je Španović.

- Znala sam da ću izazvati Malaiku prvim skokom. Upravo sam to tražila jer sam želela da se priblžim ličnom rekordu, pa i po cenu da budem druga, ali znala sam da to nije opcija večeras. Mnogo sam srećna, ponosna, uuživam. Hvala svima puno na podršci", poručila je najbolja srpska atletičarka.

Ivani je ovo drugo evropsko zlato, posle Amsterdama 2016. godine i ukupno sedma zlatna medalja na velikim takmičenjima u karijeri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)