BRAVO IVANA, BRAVO CARICE! Vuleta se okitila zlatom, nebeskim skokom do evropskog trona

Novosti online

18. 08. 2022. u 20:49 >> 22:37

IVANA Vuleta ispisala je nove sjajne stranice srpske atletike. U finalu Evropskog prvenstva u Minhenu osvojila je zlatnu medalju, ona je uzela sedmo zlatno odličje izjednačivši se sa Oliverom Nikolić.

БРАВО ИВАНА, БРАВО ЦАРИЦЕ! Вулета се окитила златом, небеским скоком до европског трона

FOTO: EPA

Srpskinja je neverovatan rezultat upisala već u prvoj seriji, sa 7.06 metara, zabeležila je najbolji skok sezone, a do kraja niko nije uspeo da je nadmaši.

Mlada Milica Gardašević nije uspela da dođe do šampionskog postolja, ona je završila na sedmoj poziciji uz rezultat 6.52.

FOTO: Printskrin

Ovako je rezultat naših takmičarki tekao po serijama:

ŠESTA SERIJA

- Dvadesettrogodišnja Gardašević je u poslednjoj seriji upisala novi prestup, malo je nedostajalo da dođe do bronze. Takmičenje završava sa rezultatom 6.52 na sedmom mestu u ukupnom poretku. Na drugoplasiranoj Malaiki Mihambo bio je veliki pritisak, nije mu bila dorasla, samo 6.99. Srbija dolazi do zlata, osvojila ga je Ivana vuleta rezultatom 7.06 metara.

PETA SERIJA

- Serija prestupa. Milica Gardašević ponovo je prestupila, po treći put. Ivana Vuleta sve je bliže medalji. Nemica Mihambo prestupila je u pretposlednjoj seriji, kao i srpska atletičarka Vuleta.

ČETVRTA SERIJA

- Prestupila je Gardašević. Podsetimo, najbolji rezultat joj je 6.52, ostvarila ga je u drugoj seriji. Prestupila je i Vuleta. Nemica Malaika Mihambo je i u četvrtoj seriji bila blizu sedam metara, skočila je 6.95.

TREĆA SERIJA

- Generalno loša serija za naše atletičarke. Ivana Vuleta je prestupila, a Milica Gardašević drastično je pokvarila svoj rezultat, skočila je 5.22 metara. Drugoplasirana Mihambo je takođe pokvarila svoj rezultat u trećoj seriji upisala je 6.68. Trećeplasirana Bek Romančuk je skočila najbolji rezultat danas, 6.76.

DRUGA SERIJA

- Skočila je fantastično Ivana Vuleta i u drugoj seriji, doduše malo je pokvarila rezultat u odnosu na uvodnu. Najbolja srpska atletičarka je upisala rezultat 6.98 metara. Gardaševićeva je ovog puta imala validan skok, a rezultat do koga je došla bio je 6.52 metara koji ju je popeo na šesto mesto na tabeli. Nemica Mihambo je u drugoj seriji popravila rezultat, došla je do 7.03, ali ostaje na drugoj poziciji

PRVA SERIJA

 - Svetska šampionka u dvorani Ivana Vuleta je otvorila seriju odlično. Skočila je 7.06. Napravila je rekord sezone. Milica Gardašević je prestupila, mlada atletičarka debituje na Evropskom prvenstvu. Trenutno je Vuleta na prvom mestu sa daleko boljim rezultatom od najbliže rivalke Malaike Mikambo  koja je skočila 6.71 i Marine Bek Romančuk koja je upisala rezultat 6.70

UOČI FINALA

Srpske atletičarke Milica Gardašević i Ivana Vuleta do finala su došle na uzbudljiv način.

Gardaševića je do završnice došla skokom karijere. Rezultatom 6.83 plasirala se direktno u završnicu.

Ivani Vuleti je rezultat 6.67 u trećoj seriji doneo rezultat u finalu. Kvalifikacije je završila kao prva u "B" kvalifikacionoj grupi, a ukupnim plasmanom došla je do četvrte pozicije.

Foto: Privatna arhiva

Najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvarila je aktuelna svetska prvakinja Nemica Malaika Mihambo sa preskočenih 6.99 metara, dok je drugo mesto posle skoka u poslednjoj seriji zauzela Ukrajinka Marina Beh-Romančuk (6,87).

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju