VELIKANI SU ZASLUŽILI NEZABORAVAN OPROŠTAJ: Viktor Jelenić veruje da će subotnji spektakl dugo pamtiti šestorica veličanstvenih

Novosti online

18. 08. 2022. u 14:24

Sve je spremno za manifestaciju "Šestorica veličanstvenih" koja će biti održana u subotu (21.00), u okviru prvog kola turnira "Srbija 2022". Na utakmici protiv Italije od reprezentacije će se oprostiti velikani vaterpola: Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.

ВЕЛИКАНИ СУ ЗАСЛУЖИЛИ НЕЗАБОРАВАН ОПРОШТАЈ: Виктор Јеленић верује да ће суботњи спектакл дуго памтити шесторица величанствених

Viktor Jelenić Foto M. Vukadinović

        Predsednik saveza Viktor Jelenić i sam trofejni centar čija je karijera u reprezentaciji trajala od 1989. do 2004. sa zadovoljstvom konstatuje:

- Drago mi je da naš Savez na ovakav način ispraća igrače koji su to rezultatima, ponašanjem prema nacionalnoj kapici i reprezentaciji apsolutno zaslužili. Želimo da im još jednom iskažemo zahvalnost za teško ponovljive karijere.     

        I prvi čovek trofejne organizacije je pre 18 godina bio u istoj situaciji. Na Tašmajdanu je poslednji put nosio reprezentativnu kapicu i tada mu je priređen oproštaj:

- Zbog toga i znam da će subota uveče biti u sećanju ovih momaka do kraja života. To su momenti koji se ne zaboravljaju. Ponavljam sve to im pripada. O karijerama sa jedne strane govore vrhunski rezultati, blizu 30 osvojenih medalja, dva olimpijska i svetska trona, brojna ekipna i pojedinačna priznanja. Sa druge strane Filip, Prle, Dule, Gojko, Mića i Stefan su igrači koji su ponašanjem, odnosom prema obavezama i životu jedinstven primer mladima. I tu je njihova uloga nemerljiva. Pratio sam ih sve vreme, poslednje četiri godine i kao predsednik saveza i jedino mi je žao što nisam bio sa njima u Tokiju, da budemo zajedno u momentu kada osvajaju drugo olimpijsko zlato.

Ulaznice su razgrabljene: -

Siguran sam biće to spektakl kakav zaslužuju najbolji sportisti na svetu.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

STIGAO U BESNOM DŽIPU: A kad je reprezentativac izašao, nisu mogli da veruju kad su videli stajling (VIDEO)