UNAPREĐUJE SE SISTEM SPORTA: Počinje saradnja Sportskog saveza i Privredne komore Srbije

Novosti online

17. 08. 2022. u 17:10

SPORTSKI savez Srbije, kao najmasovnija sportska organizacija na Balkanu trudi se da unapredi sistem sporta na različite načine.

УНАПРЕЂУЈЕ СЕ СИСТЕМ СПОРТА: Почиње сарадња Спортског савеза и Привредне коморе Србије

FOTO: SSS

Nove ideje i želja za saradnjom javila se i u Privrednoj komori Srbije. Tako su Mihailo Vesović, direktora Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS i Mladen Đorić, viši savetnik u PKS ugostili Davora Štefaneka, predsednika Sportskog saveza Srbije i Gorana Marinkovića, generalnog sekretara SSS.

Privredna komora Srbije formiraće Savet za privredu i sport koji će okupiti predstavnike poslovne i sportske zajednice u cilju promocije potencijala sporta i privrede Srbije, istaknuto je na sastanku. Najavljeno je i potpisivanje Sporazuma o saradnji dveju institucija.

- Formiranjem Saveta za privredu i sport unaprediće se institucionalna saradnja i ojačati sportska diplomatija, jer upravo su sportisti naši najbolji ambasadori i na najbolji način mogu da promovišu domaće brendove na međunarodnim takmičenjima - rekao je Vesović i dodao da će to ujedno biti prilika da se kroz brojne zajedničke aktivnosti promovišu sport, privreda ali i zdrav način života.

Davor Štefanek je rekao da će Sportski savez Srbije podržati osnivanje Saveta za privredu i sport

- Sportski savez Srbije podržaće, ali i aktivno učestvovati u radu Saveta. Iz godine u godinu organizujemo sve veći broj akcija usmerenih na promociju sporta i zdravog života. Želimo da sport približimo scima, edukujemo ljude kako da kroz sport preduprede mnoge zdravstvene probleme, decu kroz sport učimo pravim vrednostima. Posebno bih izdvojio Sajam sporta, tradicionalnu manifestaciju, koji će u septembru biti održan na Adi Cinganliji, gde će svi posetioci na jednom mestu moći da vide sportsku stranu naše zemlje. Podrška Privredne komore Srbije je važna, a potpisivanje Sporazuma između PKS i SSS doprineće još boljoj komunikaciji sa privredom - zaključio je Štefanek.

Goran Marinković je dodao da sinergija sporta i privrede donosi benefite celokupnom društvu i da ne sumnja da su pred Sportskim savezom Srbije novi izazovi i niz manifestacija kojima će biti obuhvaćene sve drušrvene grupe, a sa ciljem da se stvaraju nove generacije šampiona i zdrava nacija.

Mladen Đorić, viši savetnik u PKS, rekao je da su kompanije već zainteresovane za ovaj vid saradnje kao i će PKS i narednom periodu definisati aktivnosti i modele saradnje, posebno u oblasti sportskih tehnologija gde veliku ulogu mogu da imaju domaći startap ekositemi, IT kompanije i naučno-tehnološki parkovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati