IVANA VULETA PRED EP: Nadam se zlatu u Minhenu

Tanjug

12. 08. 2022. u 13:56

Evropsko atletsko prvenstvo na otvorenom počinje 15. avgusta u Minhenu, a tim Srbije na kultnom Olimpijskom stadionu predvodiće najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta, koja je istakla da se nada zlatnoj medalji u skoku udalj.

ИВАНА ВУЛЕТА ПРЕД ЕП: Надам се злату у Минхену

FOTO: Tanjug/AP

"Posle srebra u Cirihu, zlata u Amsterdamu i odustajanja od finala u Berlinu usled povrede ahilove tetive 2018. godine, željno iščekujem još jedno EP na otvorenom. Ovu sezonu sam započela drugom titulom svetske prvakinje u dvorani, pa sa istim ambicijama idem i u Minhen. Očekujem sjajnu atmosferu na tribinama, ali mirnu u svojoj glavi, manje prestupa i više dalekih skokova. Forma je još bolja nego u Judžinu, tako da se radujem još jednom prilici sledeće nedelje", izjavila je Vuleta za Srpski atletski savez.

Srbiju će pored Ivane Vulete na EP u atletici predstavljati još 13 takmičara: Milica Gardašević u skoku udalj, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević u bacanju kugle, Angelina Topić (skok uvis), Adriana Vilagoš (bacanje koplja), Boško Kijanović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Dragana Tomašević (bacanje diska), Elzan Bibić (5000 m), Anja Lukić (100 m prepone), Luka Trgovčević (110 m prepone) i Milana Tirnanić (100 m).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili