BEOGRAD I SRBIJA POSTAJU CENTAR EVROPE! U periodu od 18. do 27. avgusta u Atletskoj dvorani održaće se Evropsko prvenstvo u badmintonu!

Novosti online

11. 08. 2022. u 10:17

U periodu od 18. do 27. avgusta 2022. godine, u organizaciji Badminton saveza Srbije i Beograda, u Atletskoj dvorani u Beogradu, održaće se Evropsko prvenstvo za juniore Beograd 2022.

БЕОГРАД И СРБИЈА ПОСТАЈУ ЦЕНТАР ЕВРОПЕ! У периоду од 18. до 27. августа у Атлетској дворани одржаће се Европско првенство у бадминтону!

Foto: BSS

Najvažnije i najmasovnije kontinentalno takmičenje koje se održava uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Grada Beograda, a pod okriljem Evropske badminton konfederacije, okupiće najbolje takmičare do 19 godina iz 37 država Evrope. Nacionalni timovi boriće se za titulu najboljih u Evropi na ekipnom delu prvenstva koje će trajati od 18. do 22. avgusta, dok je nastavak od 22. do 27. avgusta rezervisan za individualni šampionat u svih pet takmičarskih konkurencija: muškarci i žene pojedinačno, muški, ženski i mešoviti parovi.

Uz podršku partnera takmičenja: Coca Cola Hellenic, Bambi, Tinsped, Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Beograda svi učesnici imaće priliku da tokom 10 dana trajanja prvenstva osete i pravo srpsko gostoprimstvo.

Svečana ceremonija dodele priznanja planirana je za 22. avgust, kada je u pitanju ekipno, i 27. avgust za kada je planirana dodela za pojedinačne učesnike Evropskog prvenstva za juniore.

Foto: BSS

NAJVAŽNIJI REZULTATI SRPSKIH TAKMIČARA

- Više desetina medalja na svetskim i evropskim juniorskim kupovima

- Vodeće pozicije na međunarodnim rang listama, aktuelno prvo mesto na svetskoj juniorskoj listi u konkurenciji mešovitih parova (Anđela Vitman)

- Osvojene dve bronzane medalje na prethodnom EP za juniore ( Marija Sudimac u konkurenciji žena pojedinačno i Mihajlo Tomić i Sergej Lukić u konkurenciji muških parova)

Link putem kog se možete informisati o Evropskom prvenstvu za juniore u badmintonu je www.ejcbelgrade2022.com.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili