OVO SE NE PAMTI: Vaterpolisti Srbije dobili Hrvate, pa treće na svetu, a sada im se desio meč sa čak sedam crvenih kartona

Novosti online

10. 08. 2022. u 20:53

VATERPOLISTI Srbije poraženi su večeras od Italije sa 12:10 (2:4, 3:2, 3:3, 4:1) u trećem kolu "Sardinija kupa", a taj meč je obilovao isključenjima.

ОВО СЕ НЕ ПАМТИ: Ватерполисти Србије добили Хрвате, па треће на свету, а сада им се десио меч са чак седам црвених картона

Foto: Arhiva V.N.

Kako se ističe na sajtu Vaterpolo saveza Srbije, "bila je to uzbudljiva utakmica u kojoj je dodeljeno čak sedam crvenih kartona, što se ne pamti na vaterpolo utakmicama".

"Delfini" su tri četvrtine držala igru u svojim rukama, vodili i sa 3:1, i sa 4:2 i sa 6:3. U trećem delu su Italijani uspeli da izjednače, ali je naš nacionalni tim sačuvao minimalnu prednost pred poslednjih osam minuta.

Ali, crveni karotni su činili svoje. Prvo je reprezentacija Srbije ostala bez Vučinića i Ranđelovića, zbog tri lične. Italijani su serijom 3:0 poveli 11:9. Smanjio je Mandić, ali je u poslednjim sekundama Di Fulvio rešio meč.

Kada su crveni kartoni Srbije u pitanju, u drugoj četvrtini je odmah isključen Radulović, u trećoj Martinović, a u poslednoj Lukić i Stojanović. Italijani su ostalo bez Aleanija, Di Some i Brunija.

Najefikasniji u našem državnom timu bili su su Dušan Mandić i Sava Ranđelović sa po dva gola, dok su po jedan postigli Nikola Lukić, Petar Velkić, Luka Pljevančić, Đorđe Vučinić, Radomir Drašović i Viktor Rašović.

Srbija završava turnir sa jednim porazom i dve pobede, ostvarene u prethodnim mečevima sa Hrvatskom (9:7) i Grčkom (11:10).

Podsetimo, vaterpolo reprezentacija Srbije se priprema za Evropsko prvenstvo koje će se u Splitu održati od 27. avgusta do 10. septembra.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)