SVI GLEDAJU U BARNU: Naši najbolji plivači danas počinju nastup na EP u Rimu

S. K.

10. 08. 2022. u 13:21

NE obećavaju medalju, ali sanjaju makar jedno finale. Plivači danas startuju na EP u Rimu i svi očekuju da će fenomenalni Andrej Barna konačno izboriti finale na najvećim takmičenjima. Za ostale, lični rekordi bili bi potvrda da su na dobrom putu.

СВИ ГЛЕДАЈУ У БАРНУ: Наши најбољи пливачи данас почињу наступ на ЕП у Риму

Foto: N.Paraušić

Boje Srbije u italijanskoj prestonici, osim Barne, braniće Nina Stanisavljević, Nikola Aćin, Uroš Nikolić, Uroš Živanović, Đurđe Matić, kao i Tamaš Farkaš na otvorenim vodama.

- Naša najveća uzdanica je Andrej Barna, koji je prošle i ove godine, na Olimpijskim igrama, Evropskom prvenstvu i Svetskom prvenstvu dokazao da ima kvalitet za maksimalna sportska dostignuća. Očekujemo da izbori finale na 100 m slobodno, a onda je sve moguće - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" selektor Dušan Veličković.

Da je uz ekipu iskusni Velimir Stjepanović, koji je odustao zbog povrede ramena, finale bi bilo sigurno i za štafetu 4h100 m slobodno.

Nismo hteli da odustanemo. Nadam se da će ostala trojica da povuku, a da će mladi Uroš Živanović, kome stotka nije najjača discplina pomoći koliko može. Istina je da je Uroš za tri sekunde sporiji od Velje, ali nas ne napušta nada da je finale dostižno - optimista je Veličković.

Mladi stručnjak veruje da će svi plivači pružiti maksimum i ostvariti svoja najbolja vremena. Dosta očekuje i od jedine dame Nine Stanisavljević.

- Realno je da Nina izbori polufinale na 50 m leđno, koja je njena najjača disciplina. Ona će se nadmetati u još nekoliko disciplina. Verujem da će steći neophodno iskustvo. Šampionat će biti velika škola i za Živanovića i Matića - podvlači Veličković.

Osim Stjepanovića od EP je odustala i Anja Crevar.

- Mi smo na početku sezone projektovali nju uz Barnu u finalu. Nažalost, zbog zdrastvenih problema nije mogla da se pojavi u Rimu. Anja će tek od septembra početi da trenira punom snagom - podvlači Veličković.

Na opasku da je teško ponoviti Rim 2009, kada su Nađa Higl i Milorad Čavić postali prvaci sveta Veličković uzvraća:

- Sada ne, ali za koju godinu... Dobro je što mladi stasavaju uz Barnu, dobro je što je štafeta u naletu, dobro je da imamo veoma talentovane juniore, tako da nije nemoguće da za nekoliko godina ponovimo 2009 - optimista je selektor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)