NOVA VATERPOLO MEDALJA ĆE MORATI DA PRIČEKA: Podmlađena Srbija izgubila u četvrtfinalu Svetske lige

Č. V.

25. 07. 2022. u 13:32 >> 15:04

PODMLAĐENA je Srbija došla na Završni turnir Svetske lige i nije mogla dalje od četvrtfinala. Italija je slavila sa 14:7 (3:2, 3:2, 4:2, 4:1) i nastavila pohod ka trofeju.

НОВА ВАТЕРПОЛО МЕДАЉА ЋЕ МОРАТИ ДА ПРИЧЕКА: Подмлађена Србија изгубила у четвртфиналу Светске лиге

Foto: N. Paraušić

Izabranike Dejana Savića sada očekuju utakmice za plasman od 5. do 8. mesta, a naredni rival biće im poraženi iz duela Španija - Kanada.

Što se meča sa aktuelnim vicešampionom sveta tiče, "delfini" su bili konkurentni samo u prvih osam minuta kada su imali zaostatak od jednog gola 3:2. Od tog momenta su "azuri" dodali gas i razlika je konstantno rasla.

Treba reći da je Srbija na ovaj turnir u Strazbur došla bez devet igrača sa nevadno završenog Svetskog prvenstva. Odlučio je selektor da ih odmori za predstojeći evropski šampionat (29. avgust - 10. septembar).

Ipak, ovakav rezultat ne treba da brine. Ovi momci su budućnost srpskog vaterpola i jasno je da se ekipa sprema da pun potencijal pokaže na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Četvrta četvrtina: Srbija - Italija 7:14

32' - Nije se moglo više od ovoga. Podmlađeni "delfini" su dali sve što su mogli, a Di Soma stavlja tačku na ovu utakmicu.

31' - Sada je samo pitanje koja će razlika biti na kraju, pošto je Italija prvi polufinalista Svetske lige. Prvi gol u četvrtoj četvrtini za Srbiju postiže Nemanja Vico.

29' - Raste prednost "azura" i to zahvljujući Damonteu za koga naši vaterpolisti u ovim trenucima nemaju rešenja.

25' - Italija golom počinje četvrti kvartal. Luka Damonte je postigao drugi gol na utakmici i vicešampion sveta je na dobrom putu da se plasira u polufinale.

Treća četvrtina: Srbija - Italija 6:10

24' - Teška situacija za Srbiju. Naša selekcija u poslednji period ulazi sa četiri gola zaostatka.

22' - Deluje da je Italija tvrd orah. Andrea Fondeli koristi igrača više i odvodi "azure" na četiri gola prednosti - 6:10.

20' - Nikako da "delfini" dodatno smanje prednost. Taman kad smo opet prišli na -2, Luka Damonte pogađa i ponovo povećava vođstvo. Izabranici Dejana Savića su u sve većem problemu pošto se meč bliži kraju.

19' - Svaki propust u odbrani kažnjava ekipa kvaliteta Italije. Rencuto je postigao drugi uzastopni gol, ali na drugoj strani sjajno uzvraća Vasilije Martinović i tako jasno stavlja do znanja rivalu da Srbija odbija da se preda.

17' - Uplivao je Mateo Grata i uspeo je da iznudi peterac, a Rencuto je uspeo da savlada Lazara Dobožanova. Svaka čast za Subotića, osmelio se i šutnuo iz daljine, te tako stigao do sedmog gola na Završnom turniru Svetske lige.

Druga četvrtina: Srbija - Italija 4:6

16' - Nakon nekoliko napada bez pogodaka seriju prekida Gavril Subotić koji je bio precizan iz peterca.

13' - Viceprak sveta je dobro gradio napad sa igračem više koji je na kraju Edoardo di Soma završio trećim golom na meču.

12' - Konačno gol naše reprezentacije. Odlično se izvio Marko Radulović i pogodio iz velike daljine. Važno je da igrač kragujevačkog Radničkog podesi nišanske sprave.

11' - Di Soma prvi put odvodi "azure" na +3 posle sjajne kontre. Srbija ne blista u napadu i za sada je to najveći problem.

9' - Majstorija Filipa Ferera. Iznenadio je Rističevića odličnim lobom i Italija ponovo ide na do sada maksimlanih dva razlike.

Prva četvrtina: Srbija - Italija 2:3

8' - To je bilo sve kada je prva četvrtina u pitanju.

7' - Konačno i Srbija koristi igrača više. Vučinić je izgradio dobru poziciju i primetio "rupu" u odbrani rivala i došao do pogotka kojim je postao najbolji strelac Srbije na ovom turniru.

7' - Prvi gol sa igračem više na utakmici postigli su "azuri". Alesijani je iskoristio brojčanu prednost i pogodio za +2 - 1:3.

6' - Veliku šansu propustila je Italija da ode opet na dva gola razlike. Imao je naš rival dva igrača više, no ni to mu nije bilo dovoljno da zatrese mrežu Dimitrija Rističevića.

4' - Ovo je "delfinima" bilo potrebno. Sjajno se snašao Petar Velkić i postigao prvi gol za aktuelne olimpijske šampione na ovoj utakmici.

3' - Uspela je Srbija da se izbori za igrača više, pokušali su da završe napad preko igrača na stativi, no rival se odrbanio i potom preko Luke Marcijalija kaznio pad u odbrani naše reprezentacije.

2' - "Azuri" su prvi stigli do lopte i poseda, ali obe selekcije nisu iskoristile uvodne napade. Italije je u drugom napadu iznudila peterac, a siguran je bio Đakomo Kanela.

Uoči meča:

Selektor "delfina" Dejan Savić je sa podmlađenim timom došao na turnir u Strazbur, bez čak devetorice igrača koji su nastupali na nedavnom Svetskom prvenstvu.

Srbija je grupni fazu okončala na trećem mestu sa učinkom 1-2. Savladana je Australija, dok su zabeleženi porazi od Crne Gore i Španije.

"Azuri" su u drugoj grupi bili na poziciji dva, iza SAD. Nema sumnje da je ovo veliki izazov za naše momke koji će učiniti sve da sruše svetskog viceprvaka i domognu se polufinala.

BONUS VIDEO: Radonjić zapevao, oduševio saigrače

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024