URLIK KOJI JE ČULA PLANETA: Maks Ferštpen posle incidenta u Formuli 1: Stvarno se nadam da je Lekler dobro (VIDEO)

Novosti online

24. 07. 2022. u 18:40

VOZAČ č Red Bula i aktuelni svetski šampion u Formuli 1 Holanđanin Maks Feršapen izjavio je da je zavoljan trijumfom na Velikoj nagradi Francuske i dodao da je od početka imao dobar tempo, prenose francuski mediji.

УРЛИК КОЈИ ЈЕ ЧУЛА ПЛАНЕТА: Макс Ферштпен после инцидента у Формули 1: Стварно се надам да је Леклер добро (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Ferštapen je u Francuskoj stigao do sedme pobede u ovogodišnjem šampionatu F1, a 27. u karijeri. Aktuelni šampion je iskoristio kiks vozača Ferarija Šarla Leklera, koji je u 18. krugu kao prvoplasirani izleteo sa staze.

Holanđanin je tada preuzeo prvo mesto, koje je sačuvao do kraja trke.

"Od početka smo imali dobar tempo, vršio sam pritisak na Leklera. Pokušali smo da ostanemo mirni, da budemo blizu... Šarl je potom morao da završi trku. Nadam se da je dobro. Posle njegovog odustajanja sam pazio na gume i odradio trku", rekao je Ferštapen o incidentu koji je prošao dobro po njegovog rivala, ali se u TV prenosu jasno moglo čuti kako viče, nezadovoljan što je ispao:

Drugo mesto je zauzeo sedmostruki svetski prvak Britanac Luis Hamilton iz Mercedesa, kome je ovo bila 300. trka u karijeri. Treći je bio još jedan vozač Mercedesa Britanac Džordž Rasel.

Holanđanin je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 233 boda, dok je drugi Lekler sa 170. Treći je Meksikanac Serhio Perez sa 163 boda.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena naredne nedelje za VN Mađarske.

Bonus video: Brzo voze i dobro zarađuju - Da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)