SRBIJA SLAVI NOVO ZLATO! Damir Mikec zablistao, naša zemlja među pet najboljih na Mediteranskim igrama!

Tanjug

01. 07. 2022. u 16:22

MEDITERANSKE igre, 19. po redu, "otvorio" je noseći zastavu Srbije na Olimpijskom stadionu u alžirskom gradu Oranu, a sada je Damir Mikec Srbiju obradovao - novim zlatom.

СРБИЈА СЛАВИ НОВО ЗЛАТО! Дамир Микец заблистао, наша земља међу пет најбољих на Медитеранским играма!

FOTO: Darko Dozet

Osvajač srebrne medalje u streljaštvu sa Olimpijskih igara u Tokiju, ovog petka je ostavio celu konkurenciju iza sebe u disciplini vazdušni pištolj, gađanje sa 10 metara.

Damir Mikec je je rezultatom od 249 krugova bio najbolji u napetom finalu, istovetan je rezultat imao i Turčin Ismail Kaleš ali slabiji je bio u raspucavanju, dok je bronza pripala Italijanuu Luki Teskoniju (247,4), koji je za samo 0,1 krug nadmašio sunarodnika Federika Nila Maldinija.

Bila je ovo osma zlatna medalja za Srbiju na Mediteranskim igrama 2022, a uz četiri srebra i šest bronzi, naša zemlja se probila na peto mesto najuspešnijih sportskih nacija.

Više zlata imaju samo Turska (23), Italija (15) i Alžir (9), dok je Francuska ispred Srbije iako ima takođe osam najsjajnijh odličja, ali ima više srebrnih medalja (osam naspram četiri), kao i čak 21 bronzu.

Podsetimo, Mikec je prethodno u Oranu već osvojio jednu zlatnu medalju, i to u tandemu sa Zoranom Arunović, takođe u disciplini vazdušni pištolj.

Bonus video: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN PRVAK TURSKE: Slobodan Kovač i bankari” zaključali šampionsku krunu