VATERPOLO SPEKTAKL KOJI ČEKA SVET: Srbi idu na Hrvate, "delfini" nikada motivisaniji

Novosti online

28. 06. 2022. u 17:11

PRED ljubiteljima vaterpola je još jedan klasik ovog sporta, derbi između reprezentacija Srbije i Hrvatske.

ВАТЕРПОЛО СПЕКТАКЛ КОЈИ ЧЕКА СВЕТ: Срби иду на Хрвате, делфини никада мотивисанији

FOTO: AP/Tanjug

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Branislav Mitrović, izjavio je danas da očekuje da naš nacionalni tim pruži maksimum u meču četvrtfinala Svetskog prvenstva protiv Hrvatske.

- Ovo je prva ozbiljna utakmica za novu ekipu. Odličan je protivnik. Motivisani i mentalno maksimalno spremni možemo da im pariramo. Mi iskusniji ćemo pokušati da mlađe kolege koji je ovo veliki ispit usmerimo na takmičarski put i da ekipu pripremimo da pruži maksimum, pa šta bude. Generalno Hrvati primaju malo golova. Odbrana otvara napad koji tada funkcioniše kako treba. Tendencija je ovde veliki broj isključenja, tada je broj pogodaka veći. Najbitnije je da pobedimo - rekao je Mitrović.

Foto: N.Paraušić

Srpski vaterpolista Nikola Jakšić je oprezan u prognozama uoči meča sa Hrvatskom.

- Imali smo kvalitetne pripreme. Najbitnija je ovo utakmica na svakom takmičenju. Znamo šta treba, daćemo svoj maksimum. Videćemo koliko to vredi. Promenili smo sastave, vrhunski tim su Hrvati i i dalje. Biće jako teška utakmica. Dosta zavisi od nas, ali je sve otvoreno - dodao je Jakšić.

FOTO: AP

Jedan od aduta našeg tima, Dušan Mandić, izjavio je da je duel Srbije i Hrvatske vaterpolo klasik koji svi vole da gledaju.

- Oba tima su pretrpela veliki broj izmena u odnosu na Tokio. Znamo težinu četvrtfinala. Moramo da budemo, pre svega psihički spremni, jer fizički jesmo. Poznajemo ih, znamo adute, odlučuje hladna glava - istakao je Mandić.

FOTO: AP

Strahinja Rašović je veliki optimista uoči meča četvrtfinala SP.

- Došli smo zbog ovih dana odluke. Verujem u svoj tim. Jedva čekam da počne utakmica. Igrali smo na početku godine, bilo je nerešeno. Nema tajni, godinama unazad je to pravi spektakl, siguran sam da će tako biti i u narednom periodu. Odlučiće želja, motivacija, zajedništvo. Bodrimo se i tako će biti do kraja. Jeste prvi put ovakav meč za nas, ali ponašamo se kao da je stoprvi - naveo je Rašović.

Vaterpolisti Srbije će do meča sa Hrvatskom odraditi još dva treninga, večeras i sutra pre podne.

Četvrt-finale između Srbije i Hrvatske igra se u sredu od 16 sati.


BONUS VIDEO: Srpski "delfini" se nasmejani spremaju za Svetsko prvenstvo
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere