OVERA ČETVRTFINALA: Vaterpolisti u drugom kolu SP protiv Australije

S. K.

22. 06. 2022. u 22:23

NEMA lakih protivnika na Svetskom prvenstvu. Vaterpolistima ne pada na pamet da potcene podmlađenu selekciju Australije, s kojom se danas (18.00) sastaju u drugom kolu grupe D u Segedinu. Olimpijski šampioni žele da poprave igru u odbrani i da pobedom overe plasman u četvrtfinale.

ОВЕРА ЧЕТВРТФИНАЛА: Ватерполисти у другом колу СП против Аустралије

FOTO: VSS/Slobodan Sandić

Vaterpolo tim Srbije, čije je zvanično osiguranje UNIQA, juče je imao slobodno prepodne, a uveče je trenirao i gradio taktiku za Australijance, koji su u Mađarsku došli bez svoje prve zvezde Arona Jangera. Mada su veliki favoriti, svesni su da je svaki autsjader i te kako opasan ako se shvati olako. A dobro i znaju da su poslednjih godina vodili teške duele sa "ajkulama".


- Ranije nije bilo lako sa njima. Sada smo mnogo kvaliteniji od njih i ovaj meč trebalo bi da iskoristimo da ispravimo greške iz prvog meča sa Amerikancima. Imaju dosta mladih igrača, novog selektora Tima Hamila, koji je poslednje godine bio uz Elvisa Fatovića. U svakom slučaju sve je na našoj strani - ističe Sava Ranđelović.

Utakmica sa Amerikancima više će se pamtiti po pobedi (17:13) nego po dobroj partiji u odbrani.

- Očekivali smo veoma tešku utakmicu sa Amerikancima. Zadovoljan sam pobedom, ali ne i našom igrom u odbrani. Primili smo 13 golova, što je za nas previše. Ako želimo da igramo sa najboljima onda bi trebalo da primamo pet, šest golova manje. Napad jeste bio izvanredan, ali igra u odbrani opominje. Naročito pred četvrtfinale. Nikako ne smemo da se opustimo protiv Australijanaca, jer oni su uvek fizički dobro pripremljeni i nikad ne odustaju. Važno je da popravimo odbrani i overimo četvrtfinale. Ono što me raduje je podrška naših navijača i zato uvek volimo da igramo u Segedinu - naglašava MVP prve utakmice Strahinja Rašović.

Podrška sa tribina impresionirala je i kapitena Branislava Mitrovića:

- Bio je lep i neverovatan osećaj igrati pred navijačima Mađarske i Srbije. Sada kada znamo kakva je atmosfera naviknućemo se i biti bolji. Protiv Amera napravili smo mnogo grešaka, posebno u odbrani, što moramo da ispravimo. Reprezentacija je nova i moramo da se razvijamo, da budemo sve bolji. Zato moramo da budemo oprezni sa Australijom.
Dušan Mandić je podvukao da mogu da budu zadovoljni samo pobedom: 

- Primiti na jednoj utakmici 13 golova je mnogo. Najvažnije da smo upisali dva nova boda. Sada nam ostaje da se što bolje pripremimo za četvrtfinale. Sa Australijom će biti fizički zahtevna utakmica, nikad ne staju. Ipak, verujem da ćemo dokazati da smo kvalitetniji. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)