ZVEZDA JE LIDER REGIONA: Bokseri crveno-belih ispisali istoriju na Jadranu (FOTO)

Novosti online

17. 06. 2022. u 15:14

BOKSERI Crvene zvezde iz Skoplja u Beograd donose zlatni tovar - medalje i pehar osvajača Regionalne lige, prvi ekipni trofej još od 1970. godine.

ЗВЕЗДА ЈЕ ЛИДЕР РЕГИОНА: Боксери црвено-белих исписали историју на Јадрану (ФОТО)

FOTO: BSS

Dominantan završetak crveno-belih na jednom od najjačih klupskih takmičenja u ovom delu Evrope zapravo je jedan novi početak kluba sa Marakane.

Strašni div se pod naletom entuzijazma, energije i vizionarskih poteza predsednika Vladana Miketića, konačno, probudio i napravio reprezentaciju u malom. Tim je trebalo prvo napraviti, uklopiti, a onda nadograditi i očuvati retko viđeno jedinstvo do samog kraja takmičenja.

Epilog svega je maksimalan učinak - osam pobeda, bez ijednog poraza u sezoni iz snova. Krunisanje jedne sjajne generacije obavljeno je u srpskom finalu pobedom nad, takođe, moćnom Loznicom - 16:6, dok je u polufinalu još ubedljivije pobeđen Željezničar iz Sarajeva.

- Reći će neki, prošetala se Zvezda do trona, ali ni blizu nije bilo tako. Imali smo respektabilne rivale sa prostora čitave nekadašnje Jugoslavije, zdravu atmosferu u timu, vrhunske borce, prekaljene trenere - jednom rečju velike ljude, prave zvezdaše. Ponos i zadovoljstvo koje smo svi osetili na svečanoj ceremoniji pamtićemo čitav život. O takvoj smo Crvenoj zvedi sanjali. Hvala svima na podršci i poverenju - rekao je posle finala šampionskim šampanjcem na ringu okupan predsednik Miketić.

FOTO: BSS

Iako daleko od kuće, od svoje Marakane, Zvezdine pristalice su i u Skoplju umele da proslave titulu. Uoči poslednjeg gonga i meča teškaša Sadama Magomedova, kraj ringa na Trgu Makedonija zasijale su baklje. Jednu od njih ponosno je držao i Veljko Ražnatović. Iako Zvezdin teškaš nije bio u sastavu za fajnal-for, seo je u automobil i dojurio do makedonske prestonice kako bi pružio podršku svojim kolegama, drugarima iz kluba.

- Nikad sebi ne bih oprostio da na finalu nisam bio uz svoju braću. Osećaj je fenomenalan - prokomentarisao je Ražnatović.

Nazif Sejdi je u lakoj kategoriji doneo veliku pobedu Crvenoj zvezdi, savladavši fenomenalnog Edina Alkovića.

FOTO: BSS

- Uživanje je bilo biti deo nezaboravnog spektakla. Regionalna liga je fantastičan projekat, uspon boksa je očigledan, a gde ćete lepšu stvar nego kada u finalu imate dva srpska predstavnika. Naši navijači su predugo čekali na jedan trofej, ova titula je za sve njih - u dahu je izjavio Sejdi.

Na kraju, bokseri Crvene zvezde su nastavili sa ritualom ustanovljenim u Skoplju, pa iako izmučeni i iscrpljeni, prošetali su zlatni pehar od ringa na Trgu Makedonija do hotela, sve uz reku Vardar gde su im građani prilazili i tražili selfije i autograme.

Za Loznicu je srce ostavio Semiz Pinka Aličić. Nekadašnji prvak Evrope u juniorskoj konkurenciji pobedio je Šendrika, a ova takmičara potvrdila su da njihovo vreme dolazi.

- Imali smo mnogo težak meč protiv. Bili smo umorniji, ali svi momci iz mog kluba su se borili i svaka im čast za to. Idemo dalje biće još puno mečava i pobeda - istakao je Aličić.

FOTO: BSS

Definitivno, bio je ovo festival boksa u njegovom najlepšem svetlu, a po prvi put u istoriji boksa Makedonije održan je meč na otvorenom. Bilo je puno poznatih lica na finalu. Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin je stigao iz Beograda pred sam početak finalnog meča. Bio je u društvu svog prijatelja Pere Antića, košarkaša koji ima titulu sa Crvenom zvezdom iz 2018, a u karijeri je osvojio čak tri puta Evroligu. Medalje su delili Primislav Dimovski, predsednik Nacionalne federacije boksa Makedonije i Direktor agencije za mlade i sport Naumče Mojsovski.

O boksu se priča i to je sad već normalna stvar. U Bokserskom savezu Srbije na čelu sa Nenadom Borovčaninom već prave planove za dalje aktivnosti i spremaju nova lepa iznenađenja.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere