PRESUDNE BITKE ZA FAJNAL-EJT: Odbojkašice putujuu Braziliju na turnir Lige nacija

S. K. - S. R.

10. 06. 2022. u 18:36

SLEDEĆA nedelja je presudna za naše odbojkašice u Ligi nacija.

ПРЕСУДНЕ БИТКЕ ЗА ФАЈНАЛ-ЕЈТ: Одбојкашице путујуу Бразилију на турнир Лиге нација

FOTO: OSS

Srpkinje u nedelju ujutro preko Amsterdama i Sao Paola putuju za Braziliju, gde će od 15. do 19. juna u grupi 3 odmeriti snage sa Italijom, Korejom, Turskom i Brazilom. Podsetimo, osam selekcija igraće završni turnir od 13. do 17. jula u Ankari.

Selektor Danijele Santareli odlučio je da na put povede: Anu Jakšić, Slađanu Mirković (tehničari), Anu Bjelicu (korektor), Teodoru Pušić, Sanju Đurđević (libera), Jovanu Stevanović, Maju Aleksić, Jovanu Kocić, Jelenu Delić (blokeri), Saru Lozo, Katarinu Lazović, Bojanu Milenković, Bianku Bušu, Jovanu Mirosavljević (primači).

- Na turniru u Braziliji očekuju nas veoma važni dueli sa Italijom, Turskom i Brazilom. Neće biti lako ni sa Korejom, jer su predstavnice azijske škole odbojke. Želimo da ostvarimo što više pobeda, jer hoćemo da izborimo F8. U isto vreme važno je da skupimo što više poena za svetsku rang-listu, jer je bitna za plasman na Olimpijske igre - naglasio je Santareli.

Duel sa Italijom zanimljiv je i što je Santarelijeva supruga Monika de Đenaro libero evropskih šampionka.

- Biće to duel dve najbolje evropske selekcije. Mi smo Srbija, rekao sam igračicama da moraju na svakoj utakmici da pružaju maksimum. Hoću da pobeđujem, čak i kada igram protiv porodice - istakao je selektor svetskih prvakinja.

Kormilar Srbije je objasnio da želi da odmori Bojanu Drču, da se Brankica Mihajlović oporavi i vrati u formu, kao i da ne namerava da previše optereti Minu Popović, koja je imala napornu klupsku sezonu.

- Meni je najvažnije da sve devojke budu u najboljoj formi za SP od 23. septembra do 15. oktobra u Holandiji i Poljskoj - podvukao je Santareli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri