KO JE NAJJAČI U BIVŠOJ "JUGI"? Srpski bokser izaziva hrvatskog šampiona na meč koji svi žele da vide

Novosti online

10. 06. 2022. u 15:27

SRPSKI profesionalni bokser u kruzer kategoriji Andrej Pešić na velikoj bokserskoj priredbi u Moskvi koja je održana aprila 2022. zabeležio je svoju četrnaestu pobedu u profi ringu.

КО ЈЕ НАЈЈАЧИ У БИВШОЈ ЈУГИ? Српски боксер изазива хрватског шампиона на меч који сви желе да виде

FOTO: BSS

Pešić, koji sada beleži skor na profi sceni (14-2-1), nakon trijumfa u Rusiji ozbiljno razmišlja o prelasku u novu, višu VBC kategoriju "bridžervejt" (101,6kg) koja je odskora uvedena.


Srpski bokser smatra kako bi "bridžer" divizija više odgovarala njegovim predispozicijama.
 

- Sa visinom od 194cm i 96 kg smatram da bi mi ova kategorija više odgovarala nego kruzer u kojoj sam ostvario sve pobede do sada. Voleo bih da mi u prvom meču u novoj kategoriji protivnik bude hrvatski profesionalac, neporaženi Alen Babić (12-0-0). Za mene bi sudar sa Babićem bio pravi ispit i pokazatelj na kom nivou se trenutno nalazim – ističe hrabri Leskovčanin.

Alen "Sevidž" Babić je bokser koji gradi karijeru u Velikoj Britaniji. U Londonu je pre dve nedelje osvojio VBC Silver pojas upravo u kategoriji "bridžervejt" pobedivši Adama Balskog jednoglasnom odlukom sudija. Inače, ovo je prvi meč hrvatskog boksera koji nije završen nokautom. Babić je ovom pobedom stekao pravo da se bori za svetsku VBC titulu, koju trenutno drži Oskar Rivas.



Bratislav Pešić, otac i trener srpskog boksera Andreja Pešića, kaže da bi Babić pre borbe za svetsku titulu u pomenutoj kategoriji mogao da odradi još jedan meč, s obzirom na to da Rivas brani svoj tron tek sredinom avgusta protiv Lukasa Rozanskog.

- U međuvremenu najavljeno je da bi Babić mogao odraditi još jedan meč pre borbe za svetski šampionski pojas, tako da smo odlučili da ovim putem, dakle nezvanično ponudimo Andreja Pešića kao eventualnog budućeg protivnika Babića. Marketinški taj susret bi bio jako zanimljiv, naročito za naš "eks-ju" prostor, s obzirom na to da se radi o dva izuzetno iskusna, borbena i kvalitetna boksera u usponu i sve bi to garantovalo dobar meč koji bi mnogi želeli da vide. Onog trenutka kada i ako bude potvrđena informacija da će Alen boksovati meč pre izlaska u ring za svetsku titulu, mi ćemo poslati zvaničnu ponudu njegovom timu – zaključio je Pešić.


BONUS VIDEO: Ko je Rus koji je šokirao svet boksa?
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSRAMNIJA ODLUKA U ISTORIJI SPORTA: Nameštali trku, svi diskvalifikovani (VIDEO)