ABASOV NAPADA ZLATO NA EP: Verovao sam u sebe

Tanjug

29. 05. 2022. u 15:53 >> 15:53

SRPSKI bokserski reprezentativac Vahid Abasov plasirao se u finale Evropskog prvenstva u Jermeniji.

АБАСОВ НАПАДА ЗЛАТО НА ЕП: Веровао сам у себе

FOTO: BSS

Reprezentativac Vahid Abasov, nastavio je sa sjajnim partijama u ringu i u polufinalu je apsolutno dominirao protiv Moldavca Parašćijeva (olimpijska velter kategorija).

U sve tri runde je bio bolji i sudije su jednoglasnom odlukom 5:0 poslale srpskog reprezentativca u veliko finale. Abasov je sa 5:0 u petak pobedio Škotlanđanina Tilera, kada je obezbedio siguirnu bronzu.

- Verovao sam u sebe i svoj tim trenera. Svakog rivala smo analizirali. Dugo se pripremam za Jerevan, moja želja je najsjajnije odličje. Sam ulazak u finale je veliki uspeh, ali ja hoću još jednu pobedu na Svetskom prvenstvu - istakao je Vahid Abasov, prošlogodišnji pobednik prestižnog Beogradskog pobednika. - Ove pobede su uvod u nastavak mog sjajnog rada i kruna karijere hoću da mi bude Pariz i Olimpijske igre.

Velter kategorija na Evropskom prvenstvu je od 63,5 kg do 67 kg i boduje se za olimpjske kvalifikacije, asorbuje kilaže od 63,5 do 71 kilogram.

Inače, puno se u dvorani čulo povika Srbija, Srbija. Imao je Abasov podršku od ostalih reprezentativaca, i članova našeg tima. Defanzivac jednog od najboljih klubova Jermenije, Ararata, sa prijateljima iz Srbije, sa šalom naše zemlje bodrio je Abasova.


BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna