NOVI BEOGRAD PALI PROPELERE KA EVROPI: Igor Milanović o Fajnal-ejtu Lige šampiona i prvenstvu Srbije

Novosti online

23. 05. 2022. u 18:04

VATERPOLISTI Novog Beograd i Radničkog iz Kragujevca sastali su se u drugom meču plej-ofa vaterpolo lige Srbije. Klub iz srpske prestonice izašao je kao pobednik, posle boljeg izvođenja penala, ukupnim rezultatom 17:15, nakon što je posle četiri osmominutne četvrtine bilo 14:14. Vaterpolo legenda i trener beogradske ekipe Igor Milanović, govorio je o minulom prvenstvu i očekivanjima pred izlazak na evropsku scenu.

НОВИ БЕОГРАД ПАЛИ ПРОПЕЛЕРЕ КА ЕВРОПИ: Игор Милановић о Фајнал-ејту Лиге шампиона и првенству Србије

FOTO: N. Paraušić

- Presrećan sam što sam deo ovog tima i kluba koji je počeo da piše istoriju. Moram da odam veliko priznanje igračima na fantastičnom angažmanu- započeo je trener vaterpolista Novog Beograda

Oni su prošlog vikenda pobedom protiv Radničkog iz Kragujevca 2:0 u finalnoj seriji osvojili prvu šampionsku titulu u istoriji.

- Veoma sam uzbuđen zbog ovog trofeja, a sada još dodatno treperim zbog Fajnal-ejta Lige šampiona koji nam se bliži. Pokušaću da se sa igračima što je moguće bolje psihofizički spremim za te utakmice kako bismo prikazali kvalitetnu igru. Čestitao bih ovom prilikom i Radničkom, koji je pružio dobar otpor, pa smo ušli u dramu u Kragujevcu. To je gledaocima bilo mnogo zanimljivo, jer je zaista bila velika borba- izjavio je Milanović na konferenciji za medije.


Da je pehar šampiona Srbije zasluženo završio na Novom Beogradu govori i činjenica da su Milanovićevi izabranici protiv finaliste domaćeg plej-ofa, ekipe Radničkog iz Kragujevca, ove sezone u svim takmičenjima odigrali ukupno devet utakmica i zabeležili sedam pobeda.

U finalnoj seriji u prvom meču ostvaren je ubedljiv trijumf sa osam golova razlike, rezultat je bio 17:9, da bi u revanšu Novi Beograd slavio nakon boljeg izvodenja peteraca 17:15.
- Koliko igram vaterpolo, nisam imao prilike da odigram takvu utakmicu u kojoj je do samog kraja bilo toliko neizvesno i napeto. Ipak, verovali smo od samog starta i nijednog momenta nismo imali drugačije misli. Vratili smo se iz rezultatskog minusa, gubili smo 8:5 u izuzetno vreloj atmosferi. Bilo je baš teško i zato sam veoma ponosan na celu ekipu i kompletan stručni štab. Želim da izrazim veliku zahvalnost i svim ljudima koji stoje iza ovog kluba. Zaista se oseća se podrška rukovodstva, a mi se trudimo da guramo našu priču u bazenu kako najbolje umemo- izjavio je kapiten Dušan Mandić.

BONUS VIDEO: Filip Filipović je jedan od najtrofejnijih srpskih olimpijaca

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)