SPORTSKA OLIMPIJADA ŠKOLSKE OMLADINE: Zrenjanin ugostio 6.000 mladih sportista

Novosti online

19. 05. 2022. u 20:40

DEVETA Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine počela je danas ceremonijom svečanog otvaranja u prepunoj Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu i trajaće do nedelje, 22. maja, uz učešće oko 6.000 sportista - osnovaca i srednjoškolaca - njihovih trenera, službenih lica, volontera i gostiju.

СПОРТСКА ОЛИМПИЈАДА ШКОЛСКЕ ОМЛАДИНЕ: Зрењанин угостио 6.000 младих спортиста

FOTO: Savez za školski sport

Sportska mladost Vojvodine danas i narednih dana okupljena je u Zrenjaninu, Evropskom gradu sporta 2021. godine. S ponosom ovaj grad nosi titulu “sportskog”, jer sport u njemu znači i tradiciju, i rezultate, i brigu za sve kategorije sportista, među kojima posebno mesto zauzimaju upravo učenici - osnovci i srednjoškolci. Najuspešniji među njima su se okupili u Banatu.

Na samom početku svečanosti organizovan je svečani defile i predstavljanje okruga iz kojih su sportisti stigli, a učesnike, nastavnike, profesore, organizatore i goste pozdravili su gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta. Nosilac projekta organizovanja Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine je Pokrajinska vlada Vojvodine i njen resorni sekretarijat za sport i omladinu, zajedno sa Savezom za školski sport Vojvodine. 

- Ove godine, Zrenjanin - evropski grad sporta biće sasvim sigurno, pouzdan domaćin svim učesnicima 9. SOŠOVA. Mnogo puta do sada Zrenjanin je pokazao da je spreman da odgovori svim izazovima organizacije velikih sportskih takmičenja i da ovu lestvicu postavi veoma visoko. Razvoj školskog sporta jedan je od prioriteta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Kroz naše konkurse ulažemo sredstva u mlade sportske talente, u fiskulturne sale, javne sportske terene, sportske rekvizite, podržavamo mnoge sportske manifestacije i takmičenja i trudimo se da sport što više približimo mladim generacijama - rekao je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

U svečanom delu programa učestvovali su Gradski dečji hor, predškolci iz zrenjaninskih vrtića “Vila” i “Crvenkapa”, plesna grupa Saveza za školski sport Srbije, Gimnastičko-plesni klub “FRI DENS” i učenica odseka solo pevanja Muzičke škole “Josif Marinković” u Zrenjaninu Marija Aleksić, koja je otpevala himnu Republike Srbije. Takmičari, osnovci i srednjoškolci, se nadmeću u ukupno 15 sportskih disciplina u sportskim objektima širom grada.

BONUS VIDEO: Luka Mitrović dobio udarac u lice 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)