SORO UOČI FAJNAL-EJTA: "Privilegija je što smo domaćini"

Tanjug

17. 05. 2022. u 12:26

VELIKA je privilegija što smo domaćini Fajnal-ejta Lige šampiona, jer je pred nama izuzetno kvalitetan turnir, pa će svi ljubitelji vaterpola u Srbiji moći da uživaju, izjavio je sportski direktor Novog Beograda Slobodan Soro.

СОРО УОЧИ ФАЈНАЛ-ЕЈТА: Привилегија је што смо домаћини

FOTO: VN

Pripreme za organizaciju Fajnal-ejta, koji se od 2. do 4. juna drugu godinu uzastopno igra u Beogradu, uveliko su u toku, a Soro ističe da nema sumnje da će organizacija biti na vrhunskom nivou.


Određeni su i termini svih utakmica - finalni turnir otvoriće duel Breše i Hanovera od 14.30, a od 16.30 snage će odmeriti Pro Reko i Barseloneta.

Novobeograđani od 18.30 igraju protiv Marselja, dok se dva sata kasnije sastaju Ferencvaroš i Jug.

Bazen "11. april" biće u potpuno novom ruhu. Za potrebe završnog turnira biće postavljene montažne tribine, pa će kapacitet biti 1.511 mesta.

- Cela sezona Lige šampiona bila je veoma zanimljiva. Neke ekipe su bolje počele elitno takmičenje, a kasnije lošije završile, dok su neki timovi odigrali u suprotnom ritmu. Vrlo bitan momenat za nastup svih ekipa na Fajnal-ejtu biće završnica nacionalnih prvenstava i kako će se to rezultatski završiti. Upravo to može da odredi u kakvoj atmosferi i sa koliko motiva će dočekati početak najvažnijeg turnira u sezoni. Mislim da je ovo osam najkvalitetnijih ekipa u Evropi trenutno, svi parovi četvrtfinala obećavaju vrhunski vaterpolo i mnogo uzbuđenja, a svaka ekipa će tražiti svoju šansu -  istakao je Soro, koji je dvostruki osvajač titule klupskog prvaka Evrope, 2000. sa Bečejom i 2011. sa Partizanom.

Prva prepreka Novobeograđanima biće ekipa Marselja.

- To je zaista odličan tim predvođen našim legendarnim reprezentativcem Andrijom Prlainovićem. Takođe, Dejan Lazović je izrastao u jednog od najboljih golmana sveta, a golmanska inspiracija na takmičenju ovakvog turnirskog tipa može da napravi razliku. Oni su definitivno podigli nivo u odnosu na prošlu godinu i osvajanje drugog mesta u grupi i ponovni plasman na Fajnal-ejt, definitivno nisu iznenađenje. Biće veoma motivisani, jer su svesni da imaju čemu da se nadaju, pa nas očekuje veoma težak posao - zaključio je Soro.

BONUS VIDEO - Srbija je ponosna: Fotografija MVP Jokića na Geneks kuli

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda