MALIŠANIMA LEKCIJE DRŽE PETORICA TRENERA „ROSONERA“ : Fudbalski kamp Milana na SC "Sajmište" u Novom Sadu

S. B.

16. 05. 2022. u 16:55

FUDBALSKI kamp Milana, po svemu sudeći ovogodišnjeg šampiona „kalča“, biće održan u Novom Sadu od 27.juna do 1. jula na Sportskom centru „Sajmište“ u organizaciji škole fudbala „Petar Puča“ i „Inter sport frends“ uz podršku fudbalskog saveza grada.

МАЛИШАНИМА ЛЕКЦИЈЕ ДРЖЕ ПЕТОРИЦА ТРЕНЕРА „РОСОНЕРА“ : Фудбалски камп Милана на СЦ Сајмиште у Новом Саду

S.B.

To je potvrđeno na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavnik Milana, Anastazio Bajlo, naglasio da je jedinstvena manifestacija „rosonera“ namenjena za 150 dečaka od osam do 16 godina koji će dva puta dnevno trenirati pod nadzorom petorice stručnih fudbalskih učitelja.

- Cilj kampa je socijalizacija, druženje mališana, sticanje novih prijateljstava i iskustava koja će budućim fudbalerima mnogo značiti- kaže Bajlo, koji već pet godina organizuje okupljanja dečaka s „bubamarom“ u regionu.- Svakako, tom prilikom će biti posvećena pažnja i najtalentovanijima, koji, međutim, nisu u prvom planu, jer nije reč o skauting kampu. Zato ćemo i roditeljima, koji uobičajeno prave probleme i pogrešno usmeravaju svoju decu, ukazati na činjenicu da je reč o edukativnom procesu. Jer, dovodimo edukovane trenere za rad sa najmlađima u kampovima. Deca su u sigurnim rukama i sve je podređeno njima i njihovom pristupu, druženju i uživanju u igri.

Domaćini kampa, Petar Puača i Milan Čabrić, naglašavaju da će mališani iz regiona imati priliku da na fudbalskom centru „Sajmište“ osete duh Milana i prođu školu čuvenog italijanskog kluba.

- Pored igre, za decu je pripremljeno niz pratećih sadržaja, od upoznavanja znamenitosti Novog Sada, Evropske prestonice kulture, šetnje centralnim gradskim ulicama, Petrovaradinskom tvrđavom kao i događaja zabavnog karaktera primerenog njihovom uzrastu. Petorica najvrednijih i najzapaženijih dečaka, po oceni trenera koji budu radili sa njima, biće nagrađeni putovanjem u Milano, na zajedničke treninge u čuvenoj omladinskoj školi „rosonera“- kažu Puača i Čabrić i naglašavaju da će mališane na kampu posetiti neke od fudbalskih zvezda, među kojima se očekuje i legendarni Dejan Savićević.

Po oceni Novaka Kostreševića, predsednika Fudbalskog saveza Novog Sada, Kamp Milana je veoma važan događaj za grad u kojem će najmlađi imati priliku da vide i probaju kako se to radi u jednom od najvećih svetskih klubova.

- Naš savez podržava akcije takvog tipa i svakako da dajemo maksimalnan doprinos manifestaciji koja decu odvlači sa ulice i okuplja ih na sportskim terenima- istakao je Kostrešević.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili