BELORUS AVERKA IGRAĆE ZA CRNU GORU: Sjajni vaterpolisti ubuduće će nositi kapicu "ajkula"

S. K.

04. 05. 2022. u 11:07

VATERPOLO reprezentacija Crne Gore jača je za Belorusa Konstantina Averku. Kako je saopštio PVS Crne Gore sjajni igrač je posle tri godine dobio dozvolu FINA da nastupa za "ajkule" i konkurisaće za tim, koji će učestvovati na SP od 18. juna do 2. jula u Budimpešti.

БЕЛОРУС АВЕРКА ИГРАЋЕ ЗА ЦРНУ ГОРУ: Сјајни ватерполисти убудуће ће носити капицу ајкула

Foto: Arhiva V.N.

       Belorus je u hercegnovski Jadran stigao 2018. godina, a od prošle sezone nosi kapicu španskog Sabadelja sa kojim je osvojio Evrokup. Rođen je 1997. godine i igra na levoj strani.

- Radi se o izuzetnom igraču, za koga su se interesovale brojne velike reprezentacije. Već tri godine pokušavamo, i od ovog leta on će zvanično biti u konkurenciji za naš tim. I te kako će pojačati konkurenciju pred ova dva velika takmičenja koja nas očekuju - poručio je za sajt PVS Crne Gore selektor Vladimir Gojković. 

            Averka je izrazio veliko zadovoljstvo što će biti dio jedne od najboljih reprezentacija sveta: - Od 2019. imam želju da igram za crnogorsku reprezentaciju, i to se sada ispunilo. Ono što mogu obećati je da ću dati maksimum u kapici sa crnogorskim grbom.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije