UDOVIČIĆ NA KONFERENCIJI U BANJALUCI: Pružamo podršku mladima, obrazovanje i sport moraju zajedno

Novosti online

29. 04. 2022. u 16:47

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić je na poziv ministarke za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Sonje Davidović, učestvovao na konferenciji „Mladi u Republici Srpskoj, naša sadašnjost”, koja je održana danas u Banjaluci.

УДОВИЧИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ У БАЊАЛУЦИ: Pružamo podršku mladima, образовање и спорт морају заједно

FOTO: Printskrin/Instagram/omladinaisport

Tom prilikom je na panelu „Značaj i opravdanost formiranja odeljenja sportske gimnazije za unapređenje uslova za razvoj mladih sportista“, ministar Udovičić preneo iskustva koja ima Republika Srbija o ovakvom konceptu obrazovanja sportista, i istakao da je realizacija ovakvih projekata veoma važna kako bi mladim sportistima bilo omogućeno da istovremeno postižu vrhunske rezultate u sportu, ali i u školi.

- Vrhunski sport zahteva školovane i obrazovane mlade ljude, zbog toga smo tu da im budemo podrška ka ostvarenju vrhunskih rezultata, kako u sportu, tako i u obrazovanju, istakao je ministar.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je na poziv ministarke za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Sonje Davidović, učestvovao na konferenciji „Mladi u Republici Srpskoj, naša sadašnjost”, koja je održana danas u Banjaluci. Tom prilikom je na panelu „Značaj i opravdanost formiranja odeljenja sportske gimnazije za unapređenje uslova za razvoj mladih sportista“, ministar Udovičić preneo iskustva koja ima Republika Srbija o ovakvom konceptu obrazovanja sportista, i istakao da je realizacija ovakvih projekata veoma važna kako bi mladim sportistima bilo omogućeno da istovremeno postižu vrhunske rezultate u sportu, ali i u školi.

- Podelili smo iskustva koja ima Republika Srbija o ovakvom načinu obrazovanja naših mladih sportista. Osim Sportske gimnazije u Beogradu, sportska odeljenja formirana su i u mnogim gimnazijama širom Srbije. Ovakvim pristupom i organizacijom nastave stvoreni su odgovarajući uslovi perspektivnim sportistima, kako bi istovremeno mogli redovno da pohađaju nastavu i da se obrazuju, ali i da se u potpunosti posvete sportu. Na ovaj način učenici koji se aktivno bave sportom, mogu kvalitetno da se obrazuju i da imaju dovoljno vremena da se posvete svojim sportskim obavezama. Kvalitetno obrazovanje i uspešna sportska karijera ne isključuju jedno drugo i mogu i moraju zajedno, to nisu dva različita puta, već jedan zajednički. Vrhunski sport zahteva školovane i obrazovane mlade ljude, zbog toga smo tu da im budemo podrška ka ostvarenju vrhunskih rezultata, kako u sportu, tako i u obrazovanju - izjavio je ministar Udovičić.

FOTO: Printskrin/Instagram/omladinaisport

Ministar Udovičić naglasio je da je saradnja između Republike Srbije i Republike Srpske u oblastima omladine i sporta veoma bogata i da se kroz niz zajedničkih projekata znatno utiče na unapređenje uslova za razvoj sporta i omladinske politike u regionu.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ANASTASIJI TRAČ TEŠKO PAO: Jelena otkrila u kakvom su odnosu