POTPISANI UGOVORI O REALIZACIJI 82 PROJEKTA ZA MLADE! Udovičić: Ministarstvo sporta i mladi su jedan tim koji zajedno pomera granice

Novosti onlajn

27. 04. 2022. u 16:14

MINISTARSTVO omladine i sporta i omladinska udruženja potpisali su danas ugovore o realizaciji 82 projekta koja su usmerena ka ostvarivanju ciljeva Nacionalne strategije za mlade, za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih i za razvoj i sprovođenje omladinske politike.

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О РЕАЛИЗАЦИЈИ 82 ПРОЈЕКТА ЗА МЛАДЕ! Удовичић: Министарство спорта и млади су један тим који заједно помера границе

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

'Ministarstvo omladine i sporta i mladi su jedan tim koji zajedno pomera granice. Mi smo tu da podržimo dobre i inovativne ideje mladih, da omogućimo da se realizuju i da ih zajedno pretvorimo u dela, sigurni da su upravo mladi najlepša sadašnjost i pokretačka snaga za budućnost u koju verujemo. Danas započinjemo nov ciklus saradnje sa zajedničkim ciljem, a to je ostvarivanje interesa mladih i dalje unapređenje njihovog ličnog, društvenog i profesionalnog statusa. Svaka inicijativa koja podrazumeva poboljšanje položaja mladih je dobrodošla i tu smo da je prihvatimo i podržimo.

Prepoznajući potrebe i interesovanja najvećeg broja mladih, realizacija ovih projekata omogućava da kroz različite vidove edukacija mladi steknu veštine i znanja kako bi lakše i brže došli do zaposlenja, ali i da se aktivno uključe u sve društvene proces - izjavio je, između ostalog, tom prilikom ministar Udovičić.

Udovičić je dodao da Ministarstvo omladine i sporta godinama unazad posebnu pažnju posvećuje ovakvim projektima, konstantno povećavajući i visinu ulaganja i obuhvat mladih koji su uključeni u te projekte, jer upravo sa mladima, sledeći njihove inicijative, stižemo do najboljih i najefikasnijih mehanizama realizacije aktivnosti važnih za dalje osnaživanje mladih na svim poljima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja