OD LOZNICE DO ZVORNIKA, BOROVČANIN NE STAJE: Sara povezuje Srbe preko Drine, Rastku poželeli medalju na OI (FOTO)

Novosti online

26. 04. 2022. u 14:49

SRPSKI olimpijski boks na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za boksere i bokserke do 18 godina, u svoju istoriju je upisao četiri medalje. U Sofiji je osvojeno zlato, srebro i dve bronzane medalje.

ОД ЛОЗНИЦЕ ДО ЗВОРНИКА, БОРОВЧАНИН НЕ СТАЈЕ: Сара повезује Србе преко Дрине, Растку пожелели медаљу на ОИ (ФОТО)

FOTO: Bokserski savez Srbije

Sara Ćirković bila je najubedljivija od svih, okitivši se zlatom. Ratko Simić uzeo je srebrnu medalju, ali po mnogima bio je bolji u finalu od Ukrajinca, kome su sudije dodelile zlato. Odlični su bili Dragana Jovanović iz Sombora i Marko Pižurica iz Subotice, koji su svojoj zemlji doneli bronzana odličja.

Povodom tih uspeha održani su prijemi u gradskoj kući u Zvorniku i Loznici. Bokserski savez Srbije predstavljao je predsednik Nenad Borovčanin, a u Zvorniku su ga dočekali Sara Ćirković i trener Mirko Ždralo, a ispred grada Zoran Stevanović, gradonačelnik sa saradnicima.

FOTO: Bokserski savez Srbije

- Sara Ćirković je najbolji most jednog naroda sa dve strane Drine. Preneo sam joj čestitku predsednika Aleksandra Vučića i da smo svi ponosni što je jedna Srpkinja iz Republike Srpske osvojila medalju za Srbiju i što je u Sofiji svirana himna Bože pravde. BSS će uz pomoć Vlade Srbije nastaviti da pomaže sve naše boksere i bokserke iz Republike Srpske, jer je to nacionalni interes. O srpskom boksu se priča i tek će se čuti - istakao je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

FOTO: Bokserski savez Srbije

U gradu boksa Loznici, prijem za veliku nadu srpskog boksa Rastka Simića priredio je gradonačelnik Vidoje Petrović. Prijemu su prisustvovali i Milan Nedeljković, član gradskog veća Loznice, trener Nenad Vasiljević i predsednik BSS Nenad Borovčanin. Čelni ljudi grada Loznice najavili su još veću podršku boksu, a Rastku poželeli medalju na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina