KREMLJ OŠTRO OSUDIO FINA ZBOG SUSPENZIJE RILOVA: Dvostruki olimpijski šampion kažnjen jer je podržao prisajedinjenje Krima matici!

Novosti online

22. 04. 2022. u 12:03

DVOSTRUKI olimpijski šampion u plivanju, Rus Jevgenij Rilov, suspendovan je sa svih takmičenja na devet meseci zbog podrške Vladimiru Putinu, saopštila je Svetska plivačka federacija (FINA).

КРЕМЉ ОШТРО ОСУДИО ФИНА ЗБОГ СУСПЕНЗИЈЕ РИЛОВА: Двоструки олимпијски шампион кажњен јер је подржао присаједињење Крима матици!

EPA-EFE/Tamas Kovacs HUNGARY OUT

Rilov je kažnjen jer je prisustvovao mitingu u Moskvi, na stadionu "Lužnjiki" 8. marta, prilikom obeleževanja pridruživanja Krima Rusiji, a na kojem je govorio Putin.

FINA je ranije zbog ratnih dešavanja u Ukrajini zabranila nastup ruskim sportistima na šampionatu sveta u Budimpešti. Ovo je nastavak "lova na veštice" koji je počeo suspenzijom ruskih fudbalskih klubova i reprezentacija, a kulminirao prethodnih dana, izbacivanjem ruskih i beloruskih tenisera i teniserki sa Vimbldona.

Baš kao  posle sramne odluke Ol Ingland klaba, ni sada nije izostala reakcija zvnaičnog Kremlja. Oglasio se portparol kancelarije predsednika Putina, Dimitri Peskov. 

- Verujemo da je ovo u apsolutnoj suprotnosti sa idejama sporta. Kada najbolji takmičari izgube priliku da učestvuju to fundamentalno šteti međunarodnim takmičenjima i organizacijama - poručio je Peskov.

Rilov je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio zlatne medalje u trkama na 100m i 200m leđnim stilom.

BONUS VIDEO - Novak igra tenis sa malenim Japancem

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a