UDOVIČIĆ NA MEĐUNARODNI DAN SPORTA: "Ponosni na rekorde koji su plod investiranja države u sport" (VIDEO)

Novosti online

06. 04. 2022. u 15:06

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Međunarodni dan sporta sportistima, sportskim radnicima i svima koji podržavaju sistem sporta, istakavši rekordne rezultate koje beleži srpski sport.

УДОВИЧИЋ НА МЕЂУНАРОДНИ ДАН СПОРТА: Поносни на рекорде који су плод инвестирања државе у спорт (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

- Ponosni smo na sve oborene rekorde i postignute rezultate u poslednjoj deceniji. Srbija je sada zemlja koja nikada više sistemski investira u promociju i popularizaciju sporta, svih njegovih aspekata, od sporta najmlađih, preko vrhunskog do sportske infrastrukture. To je praćeno vrhunskim rezultatima koje naš sport danas beleži na svim poljima -  izjavio je Udovičić.


Primera radi, naši vrhunski sportisti imaju rezultate koji su na istorijskom maksimumu - ukupan broj osvojenih medalja u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama za 12 godina, u periodu od 2000. godine do 2011. godine, je 156 medalja, a za 10 godina, u periodu od 2012. godine do danas, osvojeno je ukupno 332 medalje, što je porast od preko 120 posto, dodao je Udovičić.

- Na putu obaranja rekorda podržali smo naše šampione kako kroz povećanje iznosa za nacionalna priznanja za 70,05 posto, tako i kroz novčane nagrade za osvojene medalje koje su uvećne za čak 100 posto u odnosu na 2012. godinu. Našim perspektivnim sportistima, od njihove 15 godine, obezbedili smo rekordne iznose stipendije koje su danas uvećane takođe za 70,05 posto, kako bi im omogućili da razviju svoj potencijal i slede put naših šampiona".

Organizovali smo najveća planetarna takmičenja, i to kako u školskom sportu, tako i u gotovo svim granama sporta, te smo zato danas na međunarodnim nivou prepoznati kao siguran i poželjan partner, koji ispočetka obara granice gostostoprimstva i uzima se za primer organizacije, podsetio je ministar.

- Ulaganja u infrastrukturu su takva i tolika da gotovo ne postoji mesto u Srbiji gde danas nemamo bar jedan novi ili rekonstruisani sportski prostor. Sigurni da ćemo oboriti i sopstvene rekorde ubuduće, svim sportistima, celokupnom sistemu sporta i svima koji ga podržavaju, čestitamo Međnarodni dan sporta - navodi Udovičić.

BONUS VIDEO - Krcate tribine na niželigaškom meču u Srbiji

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)