POVRATAK OMLADINE NA SPORTSKA BORILIŠTA: Sportski savez Srbije i Arena grupa potpisali protokol o saradnji

Novosti online

15. 03. 2022. u 16:07

IZGRADNjA novih sportskih terena za takozvane male sportove, kao i njihova promocija na kanalima TV Arena sport u narednom periodu, glavne su stavke protokola o međusobnoj saradnji između kompanije Arena Channels Group i Sportskog saveza Srbije.

ПОВРАТАК ОМЛАДИНЕ НА СПОРТСКА БОРИЛИШТА: Спортски савез Србије и Арена група потписали протокол о сарадњи

FOTO: Sportski savez Srbije

Potpisnici ovog ugovora su generalni direktor kompanije Arena Channels Group, Nebojša Žugić i predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek koji su istakli da će benefiti od zajedničkog ulaganja u sport i sportsku infrastrukturi biti ogromni. 

"Hvala TV Arena sport što je ušla u ovaj projekat sa nama. Naš zajednički motiv je da odvučemo decu u sportske dvorane i na terene, a odvojimo ih od kompjutera i mobilnih telefona. Imamo sjajnu podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, kao i ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, koji su prepoznali važnost onoga što mi radimo i hvala im na tome - rekao je osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Pored izgradnje sportskih terena dogovoreno je i praćenje akcija Sportskog saveza Srbije kao što su Mali sajmovi sporta, Veliki sajam sporta, Seoske igre Sportskog saveza Srbije, "Budi zdrava - vežbaj sa nama", "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan", Sport u policiji, kao i akcija koje su planirane tek da se sprovode a to su sport za stare i akcija posvećena deci iz dijaspore.

Idejni tvorac ove akcije koja će omogućiti deci i omladini širom Srbije da razvijaju sportski duh je direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić koji je rekao da će prvi ovakav teren biti izgrađen na Novom Beogradu. 

- Arena Channels Group kao društveno odgovorna kompanija ima cilj da promoviše sport, a u Sporstkom savezu Srbije smo prepoznali idealnog partnera. Imamo pomoć i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i uz tu simbiozu ćemo uspeti da stimulišemo omladinu da se vrati sportu. U kraju gde živim, a to je naselje Mileva Marić Ajntštajn stanuje oko 5.000 ljudi, a nema nijedan teren za sport i tako se kod mene rodila ideja da se pokrene ova akcija. Prvi teren ćemo uraditi upravo tamo, a zatim je plan da se napravi jedan u Studentskom gradu u Beogradu, a kasnije i na drugim mestima širom zemlje. Zato pozivam društevno odgovorne kompanije da nam se pridruže i da zajedno pomognemo razvoju sporta u Srbiji, a mi ćemo kao medijski partner biti tu da pored vrhunskog sportskog sadržaja koji imamo na našim kanalima, ispratimo i dešavanja u svim malim sportovima - rekao je Žugić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)