DIJETA MU DOŠLA GLAVE: Poznat uzrok smrti legendarnog sportiste

Novosti online

07. 03. 2022. u 11:58

LEGENDARNI kriket igrač Šejn Vorn preminuo je pre dva dana u 52. godini života.

ДИЈЕТА МУ ДОШЛА ГЛАВЕ: Познат узрок смрти легендарног спортисте

FOTO: EPA

Vornov menadžment objavio je kratku izjavu u ranim jutarnjim satima u subotu po australijskom vremenu da je preminuo na Koh Samuiju na Tajlandu, a uzrok smrti je srčani udar.

- Šejn je pronađen bez znaka života u svojoj vili i uprkos svim naporima medicinskog osoblja, nije mogao da bude reanimiran - navodi se u saopštenju.

A sada se zna i razlog zašto je srce stalo, njegov menadžer je otkrio da je uzrok taj što je koristio dijetu 14 dana, što je veoma opasno za kardiovaskularni sistem.

- Vorn je bio na strogoj dijeti tokom 14 dana i pio samo "zelene i crne sokove", rekao je njegov menadžer Džejms Erskin, a koristio je i čajeve za pročišćavanje organizma - poručio je njegov menadžer.

Poznati kardiolog Geri Dženings takođe je potvrdio da takve dijete mogu da naprave komplikaciju srcu.

- Ovakve dijete koje se uglavnom zasnivaju na tečnostima mogu da izlože kardiovaskularni sistem dodatnom naporu. Ako vaš organizam odjednom ima problem sa unosom soli, tečnosti i elektrolita, čak i manja srčana epizoda može da izazove mnogo ozbiljnije posledice -  objasnio je medicinski savetnik britanske Fondacije za srce, profesor Geri Dženings.

BONUS VIDEO - Neverovatan rafal trojki Alekse Avramovića na večitom derbiju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije