OSMI TROFEJ ZA PARTIZAN: Crno-beli odbojkaši prekinuli post od 32 godine (FOTO)

Novosti online

06. 03. 2022. u 19:20

ODBOJKAŠI Partizana su pobednici 57. Kupa Srbije u konkurenciji seniora. Crno-beli su u Hali sportova u Lajkovcu, pred 2.800 gledalaca, savladali Mladi Radnik iz Požarevca sa 3:1 (25:17, 23:25, 25:15, 25:22).

ОСМИ ТРОФЕЈ ЗА ПАРТИЗАН: Црно-бели одбојкаши прекинули пост од 32 године (ФОТО)

FOTO: D. K.

Meč je trajao 101 minut, a Partizan je osvojio osmu titulu, prvu posle 1990. godine. U duelu Beograđana i Požarevljana, crno-beli su bili koncentrisaniji i kvalitetniji i zasluženo jsu stigli do titule.

Početak meča bio je u znaku Partizana, pošto je tim Bojana Janića sjajnom blok igrom i odličnim napadima stigao do prednosti. Do kraja seta je tim iz Beograda povećavao stečeno vođstvo i sa 25:17 je poveo sa 1:0.

Nakon izjednačenog starta drugog seta, Mladi radnik je preuzeo incijativu i u nastavku seta je održavao malu razliku. Uspeo je Partizan pred završnicu ovog seta da stigne do izjednačenja, ali na kratko, pošto su Požarevljani na kraju uspeli da poravnaju ukupan rezultat sa 25:23. 

Treći set bio je sušta suprotnost u odnosu na prethodni. Crno-beli su od početka do kraja bili dominantnija ekipa i ubedljivo su gradili prednost. Na kraju je Partizan još jednom poveo u ovom finalu – 25:15. 

Iako je Mladi radnik bio bolji rival u čitavom toku četvrtog seta, Beograđani su u završnici najpre stigli do izjednačenja, a potom je došlo i do preokreta rezultata.

U veoma izbudljivoj završnici, Beograđani su uspeli da sačuvaju minimalnu prednost i sa 25:22 su stigli do pobede od 3:1.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 15:44

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024