MALI SAJAM SPORTA: Olimpijski i svetski prvak Davor Štefanek učio najmlađe kako se postaje šampion

Novosti online

02. 03. 2022. u 19:18

PRVI ovogodišnji Mali sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta održan je u opštini Kovin.

МАЛИ САЈАМ СПОРТА: Олимпијски и светски првак Давор Штефанек учио најмлађе како се постаје шампион

foto: Davor Štefanek

Domaćini, Sportski savez opštine Kovin i lokalna samouprava, pozvali su sportske klubove, osnovce i predškolce i obezbedili salu za predavanja u okviru novog Sportskog centra kako bi 2022. godinu započeli u znaku sporta.

Upravo predavanja, koja su održali doc. dr Srđan Marković ispred organizacije Aktivnija Srbija na temu "Osnove kondicionog trenera sportista" i prof. dr Milica Vukašinović Vesić ispred Antidoping agencije Republike Srbije sa temom "Osnove borbe protov dopinga u sportu", obogatila su program Malog sajma sporta i biće održana u svim gradovima i opštinama u kojima su planirani Mali sajmovi sporta ove godine. Sportska sala OŠ "Đura Jakšić" bila je popunjena do poslednjeg mesta decom koja su želela da se oprobaju u sportovima.

Stotinu mališana iz Predškolske ustanove "Naša radost" vežbali su uz Savez za predškolski sport i fizičku aktivnost u okviru projekta "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan". Na otvaranju Malog sajma sporta decu je pozdravila ispred opštine Kovin, narodna poslanica, Violeta Ocokoljić, a događaj je svečano otvorio predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Štefanek je sa najmlađima razgovarao na temu "Kako se postaje šampion", a deca su imala mnoštvo pitanja za olimpijskog i svetskog šampiona. Štefanek se osvrnuo na važnost održavanja Malog sajma sporta.

- Za decu je najvažnije da počnu da treniraju neki od sportova. Kroz sport se uče zdravom životu, stiču radne navike i postaju bolji ljudi. Zato će se Sportski savez Srbije, zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta i Olimpijskim komitetom, svim silama truditi da obezbedi deci što bolje uslove za trening i promoviše sport - rekao je Štefanek.

On je dodao da se Sportski savez Srbije, na čijem je čelu, trudi da svake godine uvede neku novinu.

- Ove godine želimo da edukujemo trenere i mlade sportiste. Zato pre Malog sajma sporta organizujemo predavanja. Uvek razmišljamo o povećanju broja Malih sajmova. Takođe razgovor sa decom i prilika da pitaju šta ih sve zanima vezano za treninge je najbolji način da se zainteresuju i počnu da treniraju - zaključio je Štefanek.

Malom sajmu sporta prisustvovali su i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin, Predsednik skuoštine opštine Zoran Bradanji, predsednik Sportskog saveza opštine Kovin Saša Đorđević i istaknuti sportista Predrag Đondović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GOOOL! ALEKSANDAR MITROVIĆ! Mitar golčinom raspametio Britanca - reakcija komentatora je HIT na internetu (VIDEO)