DRŽAVI SU MLADI NA PRVOM MESTU! Ministar Udovičić u poseti Pirotu i Beloj Palanci, MOS doniralo sportsku opremu

Novosti online

26. 02. 2022. u 19:08

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Pirot i Belu Palanku, nastavljajući akciju Ministarstva omladine i sporta koja godinama traje u kontinuitetu, direktnog razgovara sa mladima, doniranja sportske opreme i rekvizita školama i nove opreme klubovima.

ДРЖАВИ СУ МЛАДИ НА ПРВОМ МЕСТУ! Министар Удовичић у посети Пироту и Белој Паланци, МОС донирало спортску опрему

FOTO: MOS

Tom prilikom zajedno sa predstavnicima lokalnih samouprava, mladima i mladim sportistima razgovarano je o daljem razvoju sporta i omladinskog aktivizma u tim opštinama.

Tokom boravka u Pirotu ministar je posetio osnovce Osnovne škole „Sveti Sava” i obradovao ih novom sportskom opremom i rekvizitima, koji će im poslužiti za nove sportske početke i uspehe. Ministar je obišao i Zip centar za mlade - biznis inkubator i razgovarao sa korisnicima o svim benefitima koji centar nudi mladima kroz podršku razvoju preduzetništva i zapošljavanja na lokalnom nivou.

- Upravo kroz takve i slične vrste podrške, menjamo stvari na bolje, počevši od lokala, jer radimo na tome da se uslovi za napredovanje mladih podjednako podstiču u svim delovima naše zemlje - izjavio je ministar Udovičić.

Nakon toga, ministar se družio sa mladim sportistima na sportskom poligonu mlađih selekcija sportskih klubova u Beloj Palanci i obišao Osnovnu školu „Jovan Aranđelović” u Crvenoj Reci. 

- Kroz saradnju sa lokalnim samoupravama zajednički se trudimo da obezbedimo što bolje uslove za razvoj omladinske politike i bavljenje sportom. Samo tako, zajedničkim zalaganjima, stvaramo sve bolje uslove koji rezultiraju da sve veći broj mladih ljudi ostaje u svom mestu, jer upravo tu prepoznaju mogućnosti za svoje usavršavanje - istakao je ministar Udovičić.

Komplete sportske opreme za učenike i mlade sportiste koje u kontinuitetu već treću godinu za redom Ministarstvo omladine i sporta donira školama širom Srbije čine  koševi, golovi, mreže za odbojku i po 40 lopti.

BONUS VIDEO - "rezultati vidljivi na svakom koraku"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)