NASTAVLJA SE SJAJNA AKCIJA: Sportski savez Srbije ponovo organizuje Seoske igre

Novosti online

23. 02. 2022. u 11:59

SPORTSKI savez Srbije i u 2022. godini nastavlja sa organizacijom akcije Seoske igre Sportskog saveza Srbije.

НАСТАВЉА СЕ СЈАЈНА АКЦИЈА: Спортски савез Србије поново организује Сеоске игре

FOTO: SSS

Za četvrtu sezonu prijavile su se 34 opštine. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković održali su prvi ovogodišnji sastanak sa koordinatorima ispred SSS Petrom Šundićem i Marinom Jovičić i predstavnicima teritorijalnih sportskih saveza koji su se prijavili za učešće u Seoskim igrama SSS.

- Akcija Seoskih igara iz godine u godinu ima sve veći broj učesnika, ove godine su zainteresovane 34 opštine. Sve opštine koje su već učestvovale pomogle su  da ova manifestacija postane sve ozbiljnija i da zajednički stvorimo tradiciju. Veoma mi je drago da se priključuju i novi učesnici. Sportski savez Srbije ove godine doneo je i zvanični Pravilnik, a organizaciju ćemo se truditi da podignemo na još viši nivo. Počinjemo sa takmičenjima krajem aprila meseca, u avgustu ćemo imati pet regionalnih takmičenja za pobednike na lokalnom nivou, dok će republičko finale biti prvog vikenda u septembru mesecu. Domaćina finala ćemo dogovoriti u naredna dva meseca - istakao je predsednik SSS Davor Štefanek.

Generalni sekretar SSS Goran Marinković dodao je da su za ovu godinu uvedene i novine

- Na takmičenju smo imali 10 disciplina - mali fudbal, odbojku, skok u dalj iz mesta, poligon spretnosti, narodno rvanje, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca, nadvlačenje štapa, šah i obaranje ruku. Ove sezone uvodimo i 11. disciplinu - trku u džaku. Uslovi za takmičare su olakšani, a najveći akcenat pored rekreacije i druženja ostaje očuvanje tradicije i folklora različitih krajeva Srbije - zaključio je Marinković.

BONUS VIDEO: NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)