"ODLIČJA ČEKAJU NAJBOLJE": Predstavljene medalje za SP u Beogradu

S. R.

18. 02. 2022. u 16:53

SVETSKO dvoransko prvenstvo u Beogradu održaće se za manje od mesec dana (18-20. mart). Danas je u hotelu "Kraun plaza" zvanično predstavljen dizajn medalja, za koje će se najbolji atletičari na planeti boriti u "Štark areni".

ОДЛИЧЈА ЧЕКАЈУ НАЈБОЉЕ: Представљене медаље за СП у Београду

FOTO: M. Vukadinović

Na predstojećoj najvećoj svetskoj smotri u našoj zemlji, učestvovaće više od 1.000 sportista. Tokom tri dana nadmetanja, u 24 finala, oko vrata najboljih naći će se ukupno 96 medalja.

U čast Beograda, na odličijima su se našli motivi i najveće znamenitosti srpske prestonice: spomenik knezu Mihailu, Beograđanka, Saborna crkva, Pobednik sa Kalemegdanske tvrđave, Most na Adi. Odličija su u obliku kruga prečnika 80 milimetara, teška 270 grama, dok debljina iznosi 14 milimetara. Da se vodilo o računa o svakom detalju prilikom dizajna, pokazuje i podatak da je i traka posebna. Na njoj se nalazi motivi sprskog ćilima, a imaju simboliku da daju snagu moć i energiju atletičarima.

Tokom predstavljanja medalja, obratio se član Upravnog odbora Miloš Milanović.

- Kompanija "Dunav" je bila i ostaće sinonim za sigurnost i podršku. Osvodečeni smo prijatelj afirmisanih klubova i sportista, ali i mladih talenata. U ime Kompanije, svim takmičarima želim rekordne rezultate i medalje - rekao je Milanović.

BONUS VIDEO: ATLETIKA JE KRALjICA: U beogradskoj Štark areni promovisana himna SP

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)