CIRKUS U REŽIJI CRNOGORACA: Na Kolašinu nameštali olimpijske norme za Peking?

Novosti online

16. 02. 2022. u 13:34

ZBOG ozbiljne sumnje da je skijaška trka u Kolašinu krajem decembra nameštena i da su rezultati lažirani kako bi se jedan broj takmičara plasirao na Zimske olimpijske igre, Crna Gora je u fokusu svetskih medija, piše "Sputnjik".

ЦИРКУС У РЕЖИЈИ ЦРНОГОРАЦА: На Колашину намештали олимпијске норме за Пекинг?

Foto: AP

Listovi „Vašington post“ i „La Republika“ donose priče da je trka u Crnoj Gori pod istragom Međunarodne skijaške federacije.

Prilog o sumnjivoj trci u Kolašinu emitovan je sinoć u emisiji „Gledajmo se“ na TVCG.

Italijanska „La Republika“ piše da je krajem godine umesto širenja olimpijskog duha i porodice tokom trke u Kolašinu došlo do ozbiljnih prevara, čak i sa kriminalnim prizvukom.

Rimski list donosi i intervju sa trenerom jednog maloletnog skijaša, koji je pristao da govori samo uz uslov da ostane anoniman. On tvrdi da je njegov takmičar tokom nastupa u Kolašinu dobijao ozbiljne pretnje da mora da „uspori, jer su ovde došli sportisti koji žele da idu na Zimske olimpijske igre“.

Vest je izazvala pravu pometnju u sportskoj javnosti Crne Gore, a otkrilo se da su neki do tada nepoznati takmičari iz zemalja kao što su Jamajka ili Saudijska Arabija toliko zasijali u Kolašinu da su se uspeli dočepati i olimpijske norme.

Iz Međunarodne skijaške federacije su potvrdili da je istraga u toku.

Najviše pažnje zbog učešća na kolašinskoj trci su izazvali budući olimpijci - skijaš Bendžamin Aleksander iz Jamajke, indijski skijaš Arif Kan i takmičar iz Saudijske Arabije Fajuk Abdi.

Aleksander je bivši londonski di-džej, koji godinama pokušava da se plasira na Olimpijske igre, što mu je samo u Crnoj Gori pošlo za rukom.

BONUS VIDEO: VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije