CAS U NEDELJU O VALIJEVOJ: Da li će ruska klizačica moći da nastupi u nastavku ZOI?

Novosti online

12. 02. 2022. u 13:27

RUSKI ministar sporta Oleg Maticin izjavio je da će Sud za sportsku arbitražu u nedelju doneti konačnu odluku o nastavku učešća Kamile Valijeve na Zimskim olimpijskim igrama.

ЦАС У НЕДЕЉУ О ВАЛИЈЕВОЈ: Да ли ће руска клизачица моћи да наступи у наставку ЗОИ?

FOTO: EPA/EFE

Valijeva je i danas trenirala u Pekingu, a kako prenosi agencija AP u suzama je završila trening tokom kojeg je pala izvodeći trostruki aksl, skok koji obično izvodi bez problema.

– Prema našim informacijama, Sud za sportsku arbitrsažu (CAS) će u nedelju ra razmotriti slučaj – rekao je Maticin za TASS.

Valijeva je bila pozitivna na zabranjenu supstancu trimetanzin posle nacionalnog šampionata u decembru.

Ruska anti-doping agencija (RUSADA) joj je privremeno poništila suspenziju, na šta su se žalili Međunarodni olimpijski komitet i Svetska anti-doping agencija (VADA).

Sud za sportsku asrbitražu u Lozani doneće konačnu odluku na koju nijedna strana nema pravo žalbe.

Krajem 2017. MOK je diskvalifikovao veliki broj rezultata ruskih sportista sa Zimskih olimpijskih igara 2014. Sportisti su takođe dobili doživotnu zabranu učešća u budućim izdanjima igara. CAS je registrovao 42 žalbe, od kojih je 39 odlučeno pre Zimskih olimpijskih igara 2018. Za 28 sportista, veće je utvrdilo da dokazi koje je izneo MOK nisu dovoljni da se utvrdi kršenje pravila. Diskvalifikacije su potvrđene u preostalih 11 slučajeva, ali je zabrana bila ograničena na igre 2018. godine. 

BONUS VIDEO - Sportski skandal koji je ušao u istoriju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)