VSS HITNO REAGOVAO: Disciplinski postupak zbog uvreda Vičeviću

Novosti online

07. 02. 2022. u 13:14

VATERPOLO savez Srbije oglasio se saopštenjem povodom nemilih događanja na utakmici Crvena zvezda – Šabac.

ВСС ХИТНО РЕАГОВАО: Дисциплински поступак због увреда Вичевићу

Foto: Printskrin

Grupa navijača crveno-belih tokom utakmice iznela je neprimeren transparent „Šiptar, Hrvat, Balija nije moja bratija“ kojim je izrazila nezadovoljstvo zbog dolaska Mirka Vičevića na mesto prvog trenera Crvene zvezde.

- Vaterpolo savez osuđuje i ograđuje se od događanja na utakmici između Crvene zvezde i Šapca. Kao i uvek, apsolutno smo protiv svih podela u sportu bilo da su političke, nacionalne, verske ili neke druge prirode. Otvoreni smo za sve. Smatrajući da je sport opšte, zajedničko dobro svih i onih koji se njime bave i onih koji u njemu, posmatrajući ga, uživaju. Tim povodom Vaterpolo savez Srbije će pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovornih lica, verujući da se takvi događaji više neće ponavljati - kaže se u saopštenju Vaterpolo saveza Srbije.

Vičević je iz poznate kotorske vaterpolo porodice. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je olimpijsko zlato 1988, svetsko zlato, 1986. i 1991, i evropsku titulu 1991. u Atini.

U vreme raspada SFRJ bio je član dubrovačkog Juga, ali jedini nije poslušao odluku kluba da napusti reprezentaciju, već je igrao na EP u Atini, a potom je karijeru nastavio u Italiji. Učesnik je i OI 1996. u Atlanti (osmo mesto). Od tada više nije igrao za reprezentaciju SRJ. Član je i kuće slavnih.

Kao trener sa mladom selekcijom Crne Gore osvojio je evropsko zlato na Malti 2015, a vodio je i reprezentaciju Katara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024