NAGRADA ZA SJAJNE REZULTATE: Damir Mikec i Zorana Arunović najbolji strelci u 2021.

Tanjug

26. 01. 2022. u 16:55

STRELCI Zorana Arunović i Damir Mikec proglašeni su za najbolje u 2021. godini, a njima su priznanja danas uručena na tradicionalnoj svečanosti u Beogradu.

НАГРАДА ЗА СЈАЈНЕ РЕЗУЛТАТЕ: Дамир Микец и Зорана Аруновић најбољи стрелци у 2021.

Streljački savez Srbije

Kako je saopšteno iz Strelajčkog saveza Srbije, priznanje za najboljeg trenera otišlo je u ruke Gorana Mikeca, a prvo mesto u rangiranju najboljih klubova osvojio je kragujevački "Čika Mata".

Svečanost je otvorio Nikola Marić, potpredsednik Streljačkog saveza Srbije, koji je podsetio na rezultate u minuloj godini.

- Naši strelci su na velikim međunarodnim takmičenjima prošle godine osvojili 28 zlatnih, 22 srebrne i 20 bronzanih medalja. Sedmoro naših sportista se kvalifikovalo za Olimpijske igre, na kojima su izborili četiri plasmana u finala i dve medalje. Međutim, sem na takmičarskom, dobri rezultati su ostvareni i na organizacionom planu, pre svega po pitanju infrastrukture. Sa državnim institucijama intenzivno radimo na projektu renoviranja strelišta "Careva ćuprija" , a očekujemo da Savez uskoro dobiti i ptostor u okviru trenažnog centra Zavoda za sport i medicinu sporta, čija se izgradnja bliži kraju - kazao je Marić.

Mikec je osmi put za redom izabran za najboljeg strelca godine u Srbiji, a minule godine je, sem olimpijskog srebra vazdušnim pištoljem, osvojio je i dva srebra na Evropskom prvenstvu i dve medalje istog sjaja na Svetskom kupu.

Godinu je završio na prvom mestu evropske i na drugoj poziciji svetske rang liste za vazdušni pištolj.

- Minula godina mi je svakako najuspešnija u karijeri. Naravno, mora tako da bude kada sam osvojio olimpijsku medalju. Presrećan sam postignutim, prezadovoljan što sam ponovo izabran za najboljeg u tako uspešnoj organizaciji sa bogatom tradicijom, kakva je Streljački savez Srbije. Prošla godina mi je bila najuspešnija do sada, ali ne želim da tako i ostane. Nemam mnogo vremena za odmor,za opuštanje, jer naredne Olimpijske igre su već 2024. U svakom olimpijskom ciklusu je teže nego u prethodnom izboriti olimpijsku vizu i veći je izazov plasirati se na najveću svetsku smotru. Prvu šansu za kvotu za Pariz imaću na Svetskom prvenstvu na jesen. Neće biti lako, tada će na raspolaganju biti samo četiri kvote, ali moj cilj je da što pre dođem do olimpijske ulaznice - kazao je Mikec.

Damir Mikec/Foto: Zoran Jovanovic

Zorana Arunović je 2021. u miks paru vazdušnim pištoljem sa Damirom Mikecom osvojila evropsko srebro i četvrto mesto na Olimpijskim igrama.

Od rezultata se izdvajaju i ekipna bronza vazdušnim pištoljem na Evropskom prvenstvu, deveto mesto malokalibarskim pištoljem na Olimpijskim igrama.

- Prošle godine sam ostvarila nekoliko visokih plasmana i osvajala medalje na velikim takmičenjima. Ipak, 2021. je mogla da bude i bolja za mene. Međutim, treba imati u vidu da sam se suočavala sa različitim preprekama, bilo je nekih stvari koje mi nisu išle na ruku i to se odrazilo na rezultate. Nadam se da me loša sreće neće pratiti i u 2022, da će tih prepreka biti manje. Za sada mi je prvi cilj da što pre na velikom takmičenju isprobam nova pravila. Prva dva Gran pri turnira na kojima se gađalo po novim pravilima sam zbog bolesti propustila, zato sa nestrpljenjem čekam Svetski kup u Kairu u februaru - poručila je Arunovićeva.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)