RATOVI ZA POJAS! DŽošua odustaje od revanša sa Usikom u korist Furija za 15 miliona i šansu da se bori sa pobednikom, ali pita se i Vajt

Novosti online

24. 01. 2022. u 16:11

BIVŠI bokserski šampion teške kategorije Entoni Džošua mogao bi da prihvati ponudu od 15 miliona funti i prepusti mesto izazivača Tajsonu Furiju u meču protiv Ukrajinca Aleksandra Usika.

РАТОВИ ЗА ПОЈАС! Џошуа одустаје од реванша са Усиком у корист Фурија за 15 милиона и шансу да се бори са победником, али пита се и Вајт

EPA/EFE

Džošua je prošlog septembra u spektaklu na stadionu Totenhema u Londonu izgubio od Usika titule u verzijama Super Ve-Be-A, Aj-Bi-Ef i Ve-Be-O (i manje cenjenu Aj-Bi-O).

Britanac po ugovoru koji je pre te borbe sklopio sa Usikom ima pravo na revanš, ali Tajson Furi je šampion u izboru magazina Ring i verzije Ve-Be-Ce, što znači da bi meč između Ukrajinca i Amerikanca dao apsolutnog šampiona. 

Upravo zbog toga prebogati arapski investitori žele daorganizhuju ovu borbu negde na Bliskom Istoku, a čini se da ni Džoua nema ništa protiv da zaradi lepu svotu novca bez imalo napora.

EPA/EFE

Ta svota, prema pisanju britanskog Telegrafa iznosi 15 miliona funti, ali najbolje od svega je što bi Džošua kao prvi izazivač dobio priliku da se bori sa pobednikom tog meča!

I to nije sve - Jamajčanin sa britanskom licencom Dilian Vajt ima pravo da izazove Furija za Ve-Be-Ce pojas, Furi je čak za 26. mart zakupio stadion u Kardifu kao mesto poprišta, ali Sportsmejl izveštava da je i Vajt spreman da odustane od te borbe u zamenu za pet miliona funti i šansu da se na kraju bori sa pobednikom duela u kome će Džošua ukrstiti rukavice sa pobednikom meča Usik - Furi?!

EPA/EFE

Ako vam zvuči komplikovano to je verovatno zato što i jeste, a celu čorbu zakuvali su iz Ve-Be-A sa svojim komplikovanim pravilima ko i pod kojim uslovima može da drži njiho pojas. Uvek kada "regularni" šampion osvoji pojas u još nekoj verziji, on postaje "super-šampion" (trenutno Usik) a regularna ostaje upražnjena. Nju drži Trevor Brajan koji ju je nasledio još od Džošue, ali srećom on nije u konkurenciji za ujeduinjenje titule. Bar još ne.

Promoter Tajsona Furija, Frenk Voren, prošle nedelje je nagovestio da će se ubrzo sve razrešiti i da će doći do ujedinjenja titule u teškoj kategoriji.

- Rešićemo ovu sagu na ovaj ili onaj način. Svi želimo da vidimo borbu za ujedinjenje između Furija i Usika. Ja želim da je vidim, kao ljubitelj boksa, a ne promoter i to je borba koju ćemo organizovati - zaključio je Voren.

BONUS VIDEO: Sudija usred ringa morao da uspava MMA borca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)