UZDRMANI "ORLOVI" Nikolić: "Testiramo se svakog dana, juče su svi bili negativni"

S. KRSTOVIĆ

07. 01. 2022. u 20:31

KORONA je i te kako uzdrmala "orlove". Rukometaši se u SC FSS u Staroj Pazovi trude da svaki trening iskoriste maksimalno kako bi u što boljoj formi otišli na EP od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj.

УЗДРМАНИ ОРЛОВИ Николић: Тестирамо се сваког дана, јуче су сви били негативни

Foto: N.Paraušić

Ali, i strepe posle svakog testiranja na kovid 19.

- Testiramo se svakog dana. Radimo i antigenske i PCR testove. Sada je mnogo bolje. Juče su svi bili negativni. I selektor Toni Đerona i golman Vladimir Cupara. Istina, to su bili antigenski testovi, a potrebna nam je i potvrda sa PCR da bi mogli da nam se pridruže - kaže za "Novosti" direktor reprezentacije Ratko Nikolić.

Zbog soja omikron Evropska federacija je odlučila da karantin smanji sa 14 na pet dana uz dva negativna PCR testa.

- Baš nas je pogodio virus. Nemamo normalne pripreme od 2. januara. Svi koji su bili pozitivni bili su asimptomatični ili sa blagom kliničkom slikom. Ali, ne zaboravimo da igrač posle izolacije mora ponovo da ulazi u trenažni proces. Nije to baš tako jednostavno. Vidimo da se to dešava i kod ostalih reprezentacija. Kvalitet na EP sigurno neće biti na najvišem nivou, ali ako je to u interesu EHF igraće se. Ostalo je još pet dana do početka EP i mislim da je sve moguće. Sve je u rukama EHF - naglašava Nikolić.

Podsetimo, prvo su pozitivni bili Cupara, Radivojević, selektor Đerona, trener golmana Pejanović, fizioterapeut Radulović i šef delegacije Krivokapić. Potom su u izolaciju morali i Sretenović, Abutović, Pešmalbek i Zelenović. Zbog toga su naknadno pozvani Vorkapić, Mitić i Šotić, dok je u pripravnosti Radović. Zvog povrede kolena pripreme je napustio Nikolić.

- Ne mogu da pričam čemu se nadamo na ovom Evropskom prvenstvu, jer se sve promeni u trenutku. Jasno nam je i da nećemo biti na nivou kao što smo očekivali. Bitno je da svi budemo zdravi, da sve bude u redu - naglašava Nikolić.

"Orlovi" bi trebalo 11. januara da otputuju u Segedin, gde 13. u prvom kolu grupe C igraju sa Ukrajinom. Dva dana kasnije igraju sa Hrvatskom, a 17. sa Francuskom. Prve dve selekcije idu u drugu fazu.

BONUS VIDEO: Od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024