SRBIN OTEO CRNOGORCA: Sin legende Partizana promenio reprezentaciju

Novosti online

20. 12. 2021. u 14:00

NIKOLAS Saveljić, sin bivšeg fudbalera Partizana Niše Saveljića, neće više nastupati za vaterpolo reprezentaciju Crne Gore, već za SAD.

СРБИН ОТЕО ЦРНОГОРЦА: Син легенде Партизана променио репрезентацију

Foto: Instagram

Saveljić je poslednje četiri godine proveo na UCLA Univerzitetu u Kaliforniji, a pre nekoliko dana je dobio poziv selektora SAD Dejana Udovičića da se priključi pripremama “jenkija” koje su počele 17. decembra. I prihvatio ga...

- Dobio sam poziv Amerikanaca i o tome sam obavestio Vaterpolo i plivački savez Crne Gore - rekao je za “Vijesti” Saveljić.

Saveljić je na UCLA bio od 2017. godine, od tada ga i nije bilo na pripremama crnogorske A selekcije za koju je ranije u Svetskoj ligi odigrao šest utakmica i postigao dva gola.

- Sada kada biram put u profesionalnoj karijeri želim da zahvalim svim trenerima koji su radili sa mnom, kao i Vaterpolo savezu na doprinosu u mom stasavanju u igrača kakav sam danas. S obzirom na to da sam bio četiri godine van reprezentacije Crne Gore, te da profesionalnu karijeru i život planiram u SAD, odlučio sam da prihvatim poziv Dejana Udovičića. Imam i potrebu da iskažem moju veliku ljubav prema Crnoj Gori kojoj ću večno biti privržen - poručio je sin bivšeg crnogorskog fudbalera i jugoslovenskog reprezentativca Niše Saveljića.

Obeležio je period na UCLA, a nedavno je postao tek treći student tog Univerziteta koji je dobio nagradu “Piter Katino”, koja se dodeljuje najboljem pojedincu u tamošnjoj NCAA ligi. Takođe, prošle godine je proglašen za igrača godine i pred Saveljićem juniorom je velika karijera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a