LEPE VESTI ZA SRBIJU: I najbolji ide na EP

Tanjug

15. 12. 2021. u 10:48

SELEKTOR muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona saopštio je spisak igrača za završne pripreme pred Evropsko prvenstvo 2022. godine i kontrolne utakmice sa Nemačkom.

ЛЕПЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ: И најбољи иде на ЕП

Foto: N.Paraušić

Na spisku se nalaze golmani: Vladimir Cupara (Vesprem), Milan Bomaštar (Ademar Leomn) Mihailo Radovanović (Nekse) i Dejan Milosavljev (Berlin), leva krila: Nemanja Ilić (Feniks Tuluz) i Vanja Ilić (Šartr MHB), pivotmeni: Dragan Pešmalbek (Nant), Živan Pešić (Hapoel Rišon Lezion), Davor Basarić (Koks), Mijajlo Marsenić (Berlin), desna krila: Bogdan Radivojević (MOL Pik Seged) i Darko Đukić (Vardar 1961), bekovi: Uroš Borzaš (Feniks Tuluz), Stevan Sretenović (Meškov Brest), Petar Đorđić (Benfika), Danilo Radović (Dinamo), Lazar Kukić (Benfika), Marko Milosavljević (Ademar Leon), Đorđe Đekić (Koks), Miloš Orbović (K Lucern), Jovica Nikolić (Vojvodina), Milan Milić (Nant), Ilija Abutović (Raj Neker Leven) i Petar Nenadić (Vesprem).

Kako je saopštio RSS, okupljanje reprezentacije je zakazano za nedelju, 26. decembar, u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, gde će se i odvijati trenažne aktivnosti.

U sklopu završnih priprema za Evropsko prvenstvo predviđene su i dve kontrolne utakmice sa selekcijom Nemačke i to 7. januara u Manhajmu i 9. januara 2022. godine u Veclaru.

Igrači iz klubova Bundeslige pripremama će se pridružiti 1. januara 2022, a Petar Nenadić u skladu sa oporavkom od povrede.

FOTO: AP

 

Evropsko prvenstvo je na programu od 13. do 30. januara 2022. godine u Slovačkoj i Mađarskoj.

Naša selekcija će 11. januara krenuti put Segedina, gde će igrati grupnu fazu takmičenja.

Srbija se nalazi u grupi C sa selekcijama Francuske, Hrvatske i Ukrajine.

Nakon utakmica grupne faze, mečevi naredne, glavne faze takmičenja, u koju će se plasirati po dve najuspešnije selekcije iz svake grupe, igraju se od 20. do 26. januara u Budimpešti.

Prestonica Mađarske je domaćin i završnice takmičenja - polufinalnih duela 28. januara i finala 30. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Dvojezične državne škole sve traženije, a jedna se uskoro otvara i u Beogradu na vodi!