MINISTAR UDOVIČIĆ: "Kreiramo budućnost sa mladima i za mlade!"

Novosti online

02. 12. 2021. u 15:45

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić predsedavao je 18. sednicom Saveta za mlade na kojoj su članovi razmatrali izmene i dopune Zakona o mladima i reviziju Nacionalne strategije za mlade, razgovarali o važnosti vakcinacije što većeg broja mladih i o zajedničkim aktivnostima za budući period.

МИНИСТАР УДОВИЧИЋ: Креирамо будућност са младима и за младе!

FOTO: Tanjug

Ministar je prisutne informisao da Ministarstvo sprovodi najširi konsultativni proces, kako bi obezbedilo široko sagledavanje potreba za izmene, odnosno dopune važećeg zakonskog okvira.

Tokom dosadašnjeg procesa, urađena je i Uporedna analiza sa međunarodnim propisima koji regulišu oblast mladih, kao i drugih propisa Republike Srbije koji su povezani sa primenom Zakona o mladima, sa fokusom na mobilnost i migracije.

- Period između dve sednice iskoristili smo za konsultacije sa mladima o njihovim potrebama kako bi sve izmene i dopune postojećeg zakona i revizije Strategije za mlade bile u skladu sa najširim interesima mladih u Srbiji. Aktivno radimo na promovisanju vakcinacije što većeg broja mladih i danas je jedna od glavnih tema bila kako da dodatno afirmišemo mlade da pokažu društvenu odgovornost i brigu o svom i zdravlju svih koje vole.

FOTO: Tanjug

- U toku decembra očekuje nas obeležavanje Međunarodnog dana volontera i organizacija međunarodne omladinske konferencije „Uključeni, osnaženi i povezani mladi – stub održivog razvoja”, pa godinu završavamo promovišući najviše zajedničke vrednosti na kojima omladinska politika počiva i u narednu ulazimo spremni za nove uspehe. Savet za mlade je svojim radom pokazao da je jedino uz zajednički pristup svim pitanjima koja su u fokusu mladih moguć vidni napredak. To je ono što nas motiviše da pred nas stavljamo veće ciljeve i gradimo budućnost sa mladima i za mlade -  izjavio je ministar Udovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda