ATLETIKA ZAVIJENA U CRNO: Umro nekadašnji svetski šampion i bivši muž Merion DŽons

Novosti online

30. 11. 2021. u 12:04

UMRO je Si-DŽej Hanter, bivši svetski šampion u bacanju kugle iz 1999. godine! Ovu informaciju saopštili su danas iz američke Nacionalne asocijacije trenera u bacačkim disciplinama.

АТЛЕТИКА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО: Умро некадашњи светски шампион и бивши муж Мерион Џонс

Foto: AP

Hanter je bio bivši suprug američke sprinterske zvezde Merion DŽons. U objavi nisu precizirani razlozi njegove smrti u 52. godini.

Si-DŽej Hanter je postao svetski šampion 1999. u Sevilji, posle bronze 1997. Zauzeo je sedmo mesto u finalu Olimpijskih igara u Atlanti 1996, a dve godine kasnije privukao je pažnju svetskih medija sklapanjem braka sa sprinterskom zvezdom Merion DŽons, koja je bila trostruka svetska šampionka u sprintu na 100 i 4x100 metara i osvajačica pet medalja na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000 (tri zlatne, dve bronzane).

DŽonsovoj su, međutim, oduzete sve počasti, nakon što je 2007. priznala da se dopingovala steroidima dve godine pre Olimpijskih igara. Si-DŽej Hanter nije bio u Sidneju na Igrama za koje se kvalifikovao pre povlačenja zbog povrede, jer je posle otkriveno da je bio pozitivan zbog prisustva supstance nandrolon tri meseca ranije.

Si-DŽej Hanter je završilo karijeru 2001. godine, pre nego što se razveo od Merion DŽons 2002. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)